Ζήτω ο ξεφτίλας. Μ’ ένα προκλητικό άρθρο στα ΝΕΑ με τον τίτλο Ζήτω ο Τζάμπας, ο Πρετεντέρης έρχεται, για μια ακόμα φορά, να επιβεβαιώσει πως δεν κερδίζει καθόλου τζάμπα την αντιμισθία των υπηρεσιών του.
Πείραξε το καθεστώς η λαϊκή κινητοποίηση «Eλεύθερα Διόδια» και ανέλαβε δουλειά ο λεβέντης.

Που γράφει μεταξύ άλλων:
«Βρίσκω εξαιρετική την ιδέα του λεγόµενου «Κινήµατος κατά των διοδίων» και ελπίζω να διευρυνθεί µε το «Κίνηµα κατά της απόδοσης ΦΠΑ», το «Κίνηµα κατά του Φόρου Εισοδήµατος» και ασφαλώς το «Κίνηµα της δωρεάν Βενζίνης». Γιατί, από τη στιγμή που αποφασίσαμε να µην πληρώνουµε διόδια, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να πληρώνουµε φόρους.»
Δεν τους πείραξαν τα χαμένα έσοδα.
Τους έτσουξε που ο κόσμος κινητοποιήθηκε, οργανώθηκε, αντιστάθηκε και έδειξε πως όταν ο λαός είναι παρών, είναι και αποτελεσματικός.
Αυτό φοβούνται.

Αστακός αλά καταριανά
Επιμένει… καταριανά η ελληνική κυβέρνηση. Αφού παρά τις παρακάμψεις όλων των περιβαλλοντικών και επενδυτικών νόμων προ διμήνου δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τους φίλους της τους εμίρηδες του Κατάρ, να υλοποιήσουν την «επένδυσή» τους στον Αστακό, επανήλθε με νέα πρόταση.
Ο «μαζί τα φάγαμε» ταξίδεψε πρόσφατα στο εμιράτο και προφανώς χρησιμοποίησε την υπερβάλλουσα ρητορική του για να πείσει τους επίδοξους επενδυτές ότι ο Αστακός είναι… δικός τους! Τι και αν ναυάγησαν τα ενεργειακά τους σχέδια; Εδώ ολόκληρο νόμο περί fast track έφτιαξε η κυβέρνηση ΓΑΠ για χάρη τους, δεν θα βρισκόταν τρόπος να τους παραχωρήσουμε ένα φιλέτο ελληνικής γης βρε αδερφέ! Το νέο «επενδυτικό ενδιαφέρον» εστιάζεται αυτή τη φορά στην ανάπτυξη τουριστικών ακινήτων (αγγλιστί tourist real estate development)… έχουμε άλλωστε και την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως περηφανεύτηκε ο Πάγκαλος. Γρηγορείτε μη δούμε σε λίγο έναν ιδιωτικό Αστακό με υπερπολυτελείς επαύλεις και ξενοδοχεία, με ιδιωτικό λιμάνι… τουριστικό θέρετρο για τους εμίριδες και τους καπιταλιστές φίλους τους.

Θα μας κάψουν και ζωντανούς
Θαυμάστε πώς φροντίζει το πράσινο, το περιβάλλον και πώς εννοεί την περίφημη «πράσινη ανάπτυξη», η κυβέρνηση.
Αποφάσισε να μειώσει κατά 80% τα κονδύλια του Πυροσβεστικού Σώματος, πράγμα που σημαίνει πως 10.000 μόνιμοι πυροσβέστες θα δουν το μισθό τους να συρρικνώνεται κατά 30%, όταν πολλοί είναι ακόμα απλήρωτοι από το καλοκαίρι και 5.500 συμβασιούχοι πάνε για απόλυση.
Κατά 50% μειώνονται οι δαπάνες για την εκπαίδευση και φθάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 50.000 ευρώ για το 2011.
Η Πυροσβεστική κινδυνεύει να μείνει χωρίς ελικόπτερα και μειωμένα κατά 20% θα είναι και τα πυροσβεστικά οχήματα.
Προμηθεύτηκαν 120 μοτοσυκλέτες με σκοπό τη δημιουργία ομάδας ταχείας επέμβασης και από τις 60 μηχανές που προορίζονταν για την Αθήνα μόνο δύο είναι επιχειρησιακά ενεργές, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη συντήρησή τους, ούτε για τη συγκρότηση της ομάδας.
Θα μας κάψουν σας λέω.

Κοινωνία της πληροφορίας και της κονόμας
Τη στιγμή που οι εκδρομές των ΚΑΠΗ και οι εξετάσεις των αλλοδαπών βουλιάζουν τον κρατικό Προϋπολογισμό και κόβονται, διαβάζεις τα ποσά για την κατασκευή ιστοσελίδων του Δημόσιου και τρελαίνεσαι:
Ο ιστότοπος του ΕΣΠΑ, κόστισε 929.152,77 ευρώ, η ιστοσελίδα Δασών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων 1.679.600 ευρώ, της Πυροσβεστικής 1.352.792 ευρώ και της Βουλής το ποσό ανέρχεται στα 1.011.318 ευρώ.
Παθαίνεις όταν διαβάζεις ότι δόθηκαν 22.000.000 ευρώ για την κατασκευή τριών ιστοσελίδων της Εταιρίας Κοινωνίας της Πληροφορίας από εταιρία αγνώστων στοιχείων.
Και παθαίνεις, όταν διαβάζεις πως το πραγματικό κόστος μιας ηλεκτρονικής σελίδας που είναι μακράν πιο σύνθετη από τις αντίστοιχες υπουργείων και των οργανισμών, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα €50.000».
Έχουν ψωμί οι νέες τεχνολογίες.

Ποδαρικό με το δεξί
Ποδαρικό με το δεξί, το πολύ δεξί όμως, έκανε στον Δήμο Πειραιά ο νέος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Σύμφωνα με το νέο δημοτικό άρχοντα, το πιο σημαντικό πρόβλημα του Πειραιά δεν είναι ούτε η ανεργία που μαστίζει την πόλη, ούτε τα προβλήματα του Λιμανιού, ούτε τα τεράστια χρέη του Δήμου, ούτε ακόμα και τα προβλήματα καθαριότητας.
Κατά το δήμαρχο, το φλέγον πρόβλημα του Πειραιά είναι φαίνεται το ιστορικό πια παζάρι της πόλης στην Πλατεία Ιπποδάμειας.
Έτσι, εντελώς «αυθόρμητα», ειδοποίησε τα κανάλια, πήρε αγκαζέ τους προέδρους των εμπόρων και παρέα αστυνομία και δημοτική αστυνομία άρχισαν την εξυγίανση της πόλης.
Έγιναν συλλήψεις μικροπωλητών και κατασχέσεις εµπορευµάτων μπροστά στις κάμερες, αλλά και δηλώσεις για ενίσχυση της αγοράς:
«Θα εκδοθούν οι καινούργιες άδειες, µε διαφάνεια, στηρίζοντας κατά κύριο λόγο τους εµπόρους εκείνους που, λόγω της κρίσης, έβαλαν λουκέτο στα µαγαζιά τους».
Έκλεισε η πολιτική τους τα μαγαζιά τους και τώρα τους κάνουν γυρολόγους.

Τεκμήρια αντιλαϊκής πολιτικής
Δεν περνά ούτε ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που να μην έχει και κάποια «δώρα» για τους κεφαλαιοκράτες και τους «έχοντες».
Στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, μειώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης μήπως και οι πλούσιοι φοροφυγάδες συγκινηθούν και δηλώσουν κάτι στην Εφορία.
Ένας που ζει σε βίλα 200τ.μ. στη Γλυφάδα με Ι.Χ. 2.000 κυβικών και ιστιοφόρο μήκους 7 μέτρων, θα εμφανίζει τώρα ως συνολικό τεκμήριο διαβίωσης τα 31.529 ευρώ, έναντι 105.900 ευρώ που έπρεπε να εμφανίζει με το ισχύον σύστημα.
Ο κάτοχος μονοκατοικίας 300 τετραγωνικών στην Εκάλη με πισίνα επιφάνειας 100 τετραγωνικών και τζιπ 3.600 κυβικών, με βάση τα υφιστάμενα τεκμήρια διαβίωσης ήταν υποχρεωμένος να δηλώσει τεκμαρτό εισόδημα 220.650 ευρώ.
Με τα νέα τεκμήρια, δηλώνει 58.416 ευρώ και ξόφλησε.

Ξεκληρίζονται οι αγρότες
Το Μνημόνιο και η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε. οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, κυριολεκτικά στον αφανισμό τη φτωχή αγροτιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ε.Ε., το αγροτικό εισόδημα το 2010 μειώθηκε στην Ελλάδα κατά 4,3%, ενώ στο διάστημα 2000 – 2009 ο αριθμός των αγροτών μειώθηκε κατά 171.300 και από 700.900 έπεσε στους 526.600 μειωμένος κατά 24,5%
Από το 2013 και μετά θα υπάρξει παραπέρα επιδείνωση από τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, ενώ το Μνημόνιο ήδη τσακίζει τους αγρότες.
Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και η επερχόμενη αύξηση από το11% στο 13%, η μεγάλη αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, τα τιμολόγια για το αγροτικό ρεύμα που αυξάνονται κατά 60% και η αύξηση των εισφορών των αγροτών στον κλάδο ασφάλισης υγείας του ΟΓΑ και στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής στον ΕΛΓΑ, δίνουν το τελειωτικό χτύπημα
Μη μας πουν πάλι για αντικοινωνικούς αγώνες των αγροτών.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!