Παραξενεύομαι λιγάκι

Ακούω και διαβάζω δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και παραξενεύομαι. «Να ακούσουμε τι λένε οι πλατείες, τι λέει ο κόσμος που συμμετέχει». «Ν’ ακούσουμε», αυτή είναι η γραμμή.
Ενεργητική στάση. Επιστρατεύεται μια από τις αισθήσεις -δεν είναι και λίγο… Δηλαδή, αφού «ακούσουμε» μετά τι θα κάνουμε; Τι θα κάνει η Αριστερά και δη η ριζοσπαστική;
Ο Μίκης (που τόσο λοιδορείται τούτες τις μέρες) χαιρέτησε του «αγανακτισμένους» και η συγκέντρωση των Προπυλαίων πήγε προς το Σύνταγμα. Άλλη στάση φυσικά.
Εμείς οι κοινοί θνητή «την ακούσαμε» πάλι από τις κορυφές μας…

Συναίνεση γιατί χανόμαστε
Δεν πρόλαβε να τελειώσει η παράσταση της «συναίνεσης» που δόθηκε με τόσες τυμπανοκρουσίες και με όλα τα σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα προβολής, δεν πρόλαβαν καλά-καλά να κάνουν δηλώσεις αυτοί που πήραν μέρος στη φιέστα και να, ασθμαίνων, ο Όλι Ρεν, ως επικυρίαρχος και επίτροπος κατοχικών δυνάμεων στην Ελλάδα, βγήκε και άρχισε να δίνει τη «γραμμή» του συστήματος:
«Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται. Είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας, όλα τα ελληνικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος.
Απαιτείται η συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών».
Βλέπει τα ζόρια του ΠΑΣΟΚ, βλέπει τη λαϊκή αντοχή να εξαντλείται και ο υπάλληλος των «αγορών» απαιτεί τώρα όχι μόνο τη συναίνεση των κομμάτων αλλά και του λαού.
Έχουν επενδύσει πολλοί, πολλά, στην ελληνική «κρίση».

Ούτε σε δέκα χρόνια…
Θα θυμάστε, φυσικά, τις κυβερνητικές υποσχέσεις πως 2-3 χρόνια θα είναι τα ζόρια και μετά «θα βγούμε στις αγορές και θα επιστρέψει η οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς».
Έρχεται, λοιπόν, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ,  οικονομολόγος Ολιβιέ Μπλανσάρ και μας ξεκαθαρίζει τα πράγματα, για να μην υπάρχουν και ψευδαισθήσεις σε κανέναν:
«Πρέπει να εκλάβετε το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής ως δεκαετές», τονίζει σε συνέντευξή του από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο πρακτορείο Ρόιτερ.
Δεν σταματάν όμως, εκεί το παλικάρι και με ωμό κυνισμό, έρχεται να συμπληρώσει:
«Στη διάρκεια των 10 αυτών ετών θα με εξέπληττε αν γνωρίζαμε στα σίγουρα αν το πρόγραμμα προσαρμογής, θα απέδιδε».
Εξαθλιωθείτε, ξεπουλήστε, γυρίστε στο μεσαίωνα, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρετε να μας ξεχρεώσετε.
Δεν είναι το πρόβλημα να ξεχρεώσουμε. Ν’ αλλάξουμε το σύστημα είναι η λύση.

Άντε, ανοίγουν και τα «κλειστά»
Σίγουρα θα θυμάστε όλοι το χαμό που έγινε με τα «κλειστά επαγγέλματα» και τους υπολογισμούς που μας σερβίριζαν για τα κέρδη της εθνικής οικονομίας από την κατάργηση τους.
Το υπ. Οικονομικών δημοσίευσε, λοιπόν, πριν από λίγες μέρες έναν ενδεικτικό κατάλογο 136 «κλειστών» επαγγελμάτων που βρίσκονται προς απελευθέρωση.
Σύμφωνα μα τον κατάλογο, απελευθερώνεται το επάγγελμα της αισθητικού, του εικονολήπτη, του σκηνοθέτη, του εκδορέα, του μακιγιέρ και τόσα άλλα «κλειστά» επαγγέλματα, που θα επιτρέψουν να εισρεύσει άφθονο χρήμα στη χώρα και να βρουν δουλειές και τόσα νέα παιδιά που περίμεναν χρόνια να γίνουν… εκδορείς και δεν μπορούσαν.
Όπως καταλαβαίνετε, αλλού είναι ο «λάκκος». Καταργούνται οι περιορισμοί που απαγορεύουν τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο, που εμποδίζουν την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή, που περιορίζουν τη συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων. Με λίγα λόγια, καταργείται κάθε τι που εμπόδιζε τις πολυεθνικές να αλώσουν την ελληνική αγορά.

…βαρκούλες αρμενίζουν
Το τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι -χρόνια τώρα- σε όλους γνωστό. Όπως πολύ γνωστές είναι οι αιτίες και οι υπεύθυνοι του μαρασμού και της υποβάθμισης της περιοχής αυτής.
Ισχυρά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας, εκμετάλλευσης αλλοδαπών και μεταναστών, συμπλέκονται με επίορκους αστυνομικούς.
Μεγάλα συμφέροντα του real estate, συμπλέκονται  με μικρότερα ιδιοκτητών ακινήτων και έχουν πέσει σαν τα κοράκια στα ακίνητα της περιοχής. Τα μεγάλα αφεντικά του παραεμπορίου έχουν κάνει ορμητήριό τους την περιοχή.
Οι συμμορίες, ντόπιες και ξένες, έχουν μοιράσει το κέντρο σε βιλαέτια. Με δεδομένα και πασίγνωστα όλα τούτα, η ΔΗΜΑΡ κάνει τις εξής ρηξικέλευθες προτάσεις για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα:
Ίδρυση Ανεξάρτητου Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής, το οποίο θα προβλέπει τις τάσεις της εγκληματικότητας, δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Αστυνόμευσης, αστυνόμευση και όχι αστυνομοκρατία και ανάθεση σε έναν πληρεξούσιο, της γενικής ευθύνης με οριζόντιες αρμοδιότητες και εξουσίες. Άμα θέλει η «Αριστερά» σε τρελαίνει.

Μας έχουν όλους για ξεπάστρεμα
Κατατέθηκε, πρόσφατα, στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία
οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις και «με ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με βάση τις οποίες θα καλύπτεται από αυτές η δαπάνη για επίσκεψη, διαγνωστικές επεμβατικές και θεραπευτικές πράξεις, που διενεργούνται κατά την ολοήμερη, πέραν του τακτικού ωραρίου, λειτουργία σε ασφαλισμένους τους, για τις όποιες υπηρεσίες θα ισχύει ειδικό αυξημένο τιμολόγιο».
Ας σημειώσουμε πως τούτη η τροπολογία  έρχεται λίγες μόνο μέρες από την απόφαση του υπουργείου Υγείας για συγχωνεύσεις που θα οδηγήσουν στη συρρίκνωση των κλινών που έχουν στη διάθεσή τους οι ασθενείς κατά 28,5% και την εκχώρηση του 20% ακόμα των νοσοκομειακών κλινών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται για τους  χρόνιους πάσχοντες, άτομα με ειδικές ανάγκες, ψυχικά πάσχοντες των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, για όσο καιρό περιθάλπονται θα συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψής τους «με ποσοστό επί της σύνταξης την οποία λαμβάνουν».
Στην υγειά μας!

Εθελοντική δουλεία
Τούτη η κυβέρνηση έχει αναδειχθεί σε μεγάλο μάστορα της μπαγαποντιάς και της λαϊκής εξαπάτησης.
Ακούστε τι σκαρφίστηκε:
Με δεδομένη την τεράστια ανεργία στους νέους και εκμεταλλευόμενη τη ανάγκη της νεολαίας για κάποιες μέρες διακοπών τώρα το καλοκαίρι, αποφάσισε να καλύψει τις ανάγκες των ΕΛΤΑ σε προσωπικό, με τσάμπα δουλειά νέων.
Έτσι, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, μέσα από το πρόγραμμα «Διακοπές και εθελοντισμός», καλεί τους νέους  και τις νέες ώς 28 ετών «να συνδυάσουν τις διακοπές τους σε ελληνικά νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας με εθελοντική εργασία στα κατά τόπους ταχυδρομεία»
Τα ΕΛΤΑ αναλαμβάνουν μόνο τη μετάβαση, την επιστροφή, τη διαμονή και τη διατροφή «μέχρι του ποσού των 37 ευρώ την ημέρα».
Η δουλειά βαφτίζεται «Μία διαφορετική εμπειρία κοινωνικής συμμετοχής, η οποία κάνει τους νέους κοινωνούς μιας εργασιακής εμπειρίας, που εξυπηρετεί και ωφελεί το κοινωνικό σύνολο».
Αθάνατο ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!