Στις παρελάσεις στις 28 Οκτώβρη ο περήφανος λαός μίλησε.

Το «όχι» στη νέα κατοχή φόβισε τους δωσίλογους του πολιτικού συστήματος της χρεοκοπίας, που έβαλαν τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ να μιλήσουν για μειοψηφίες που δεν σέβονται τη δημοκρατία.
Οι ίδιοι τώρα, έχοντας ενωθεί σε μια συγκυβέρνηση «μνημονιακής ενότητας» και «εθνικής υποτέλειας», έρχονται να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, κατηγορώντας 17 απ’ τους πολίτες που βρεθήκαμε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ως «υποκινητές» των γεγονότων. Μας θέλουν υποταγμένους στις προσταγές της Μέρκελ και του Σαρκοζί, μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι και κλεισμένους στον εαυτό μας και τα προβλήματά μας, θέλουν να ποινικοποιήσουν τις δίκαιες αντιδράσεις μας που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια ξεπουλήματος του λαού και της χώρας.
Γιατί μας κατηγορούν όμως;
Γιατί δεν ανεχόμαστε η Μέρκελ να αποφασίζει για το μέλλον μας; Γιατί δεν ανεχόμαστε να μεταναστεύσουμε για να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή; Γιατί δεν αντέχουμε άλλα χαράτσια κι άλλες θυσίες; Γιατί δεν ανεχόμαστε τον εκβιασμό που μέσω των ΜΜΕ καθημερινά δεχόμαστε, γιατί όπως δείξαμε και στις πλατείες έχουμε φωνή;
Γιατί θέλουμε η παρέλαση να γίνεται μπροστά στον ελληνικό λαό και όχι μπροστά στους εκπροσώπους αυτών που ξεπουλάνε τη χώρα. Γιατί δεν ανεχόμαστε τη δήθεν ουδέτερη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που δεν παίρνει θέση για το κουρέλιασμα του Συντάγματος και της δημοκρατίας, και την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας από τους ευρωεπίτροπους της τρόικας.
Να ξέρουν όλοι αυτοί πως ο λαός ενωμένος θα ξεσηκωθεί και θα διώξει την σύγχρονη κατοχή, θα διώξει μαζί και τους δωσίλογους και τους προδότες, απαιτώντας ανεξαρτησία και δημοκρατία.

Δημήτρης Γκάζης, μέλος της ΚΟΕ

Φοβούνται, γι’ αυτό ποινικοποιούν κάθε αγώνα
Παραμονή του Πολυτεχνείου και το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, η συγκυβέρνηση των μνημονιακών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και (των νοσταλγών της χούντας) ΛΑΟΣ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο: όχι μόνο στερεί από το λαό το ψωμί, το δικαίωμα στη ζωή, όχι μόνο στερεί από τα παιδιά του λαού τα βιβλία και το σχολείο τους, το δικαίωμα στην Παιδεία, αλλά στερεί, ποινικοποιεί και το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού την ελευθερία να διεκδικεί, να δηλώνει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, να διαδηλώνει!
Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα, ασκήσαμε αυτό ακριβώς το δικαίωμά μας. Οι χιλιάδες διαδηλωτές που βρεθήκαμε στο δρόμο, εκείνη τη μέρα, είπαμε το δικό μας «όχι» στη νέα κατοχή της χώρας μας.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές δεν σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα, δώσαμε στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Είπε «όχι» στην τρόικα, το Μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική, μίλησε για το δικαίωμά μας σε μια καλύτερη ζωή.
Να ’ναι σίγουροι πως όπως το ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και οι χιλιάδες άνθρωποι που βροντοφώναξαν «όχι», στις παρελάσεις, έριξαν την κυβέρνηση του Παπανδρέου, έτσι και αύριο στις μεγαλειώδεις πορείες του Πολυτεχνείου και με τους αγώνες μας κάθε μέρα, σε κάθε χώρο, θα ανατρέψουμε και τη νέα «εθνοσωτήρια» κυβέρνηση.
Κι αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι κυβερνώντες, γι’ αυτό και ποινικοποιούν κάθε αγώνα, από την απεργία ώς τη διαδήλωση. Τρέμουν, γιατί τα όνειρά μας είναι οι εφιάλτες τους!

Θανάσης Αγαπητός,
μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΟΘ-Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ,
μέλος Δ.Σ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. Β’ «Ο Μ. Αλέξανδρος», μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ηλίας Σμήλιος,
μέλος Δ.Σ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ζ΄ Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!