Πώς θα απέδιδε ο ίδιος ο έγκυρος καθηγητής τον εαυτό του ως λήμμα σε κάποιο λεξικό;

Ξέρει αυτός τις… αρετές του. Βέβαια, θα έπρεπε να είμαστε κι εμείς ενήμεροι. Αλλά έχε χάρη στους ταγούς της ενημέρωσης. Άσοι είναι οι «έγκυροι» στο θάψιμο των ειδήσεων, που «καίνε». Όμως πια στο αντάρτικο των Μέσων δικτύωσης αλιεύει κανείς όλο και πιο συχνά όσα κατ’ επάγγελμα «εξαφανίζονται». Στο blog ilesxi.wordpress.com ανασύρθηκαν συνομιλίες του τότε πρύτανη και τώρα υπουργού Παιδείας με τον Αμερικανό πρέσβη. Μάλιστα! Η πηγή είναι απόλυτα αξιόπιστη, από τα τηλεγραφήματα, που αποκάλυψαν τα Wikileaks. Πρόκειται για απευθείας επικοινωνία του ίδιου του πρέσβη Σπρέκχαρντ με τις αμερικανικές υπηρεσίες. Χαρτί και καλαμάρι τον «δίνει» πλήρως τον κύριο (πρώην) πρύτανη. Χαρτί και καλαμάρι τα είχε βέβαια πει κι ο ίδιος στον φίλτατο πρέσβη.
Τον ενημερώνει με λεπτομέρειες για την απόπειρα μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Καραμανλή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και μάλιστα ζητάει τη βοήθεια των ΗΠΑ. Ο Σπρέκχαρντ φαίνεται… κατευχαριστημένος. Ο Μπαμπινιώτης κρίνει σκόπιμο να αναφερθεί στην ανατροπή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό φορέα των διδασκόντων (ΠΟΣΔΕΠ) εκτιμώντας -εδώ σωστός- πως η υποχώρηση των «ριζοσπαστών του ΣΥΡΙΖΑ» θα ανοίξει το δρόμο για να τελεσφορήσουν οι αντιδραστικές αλλαγές. Ακόμη τονίζει την «υπερβολική πολιτικοποίηση των φοιτητών, που έχει τις ρίζες της στη χούντα», θεωρώντας την ως βασικό εμπόδιο -πάλι σωστός- για να περάσουν οι ρυθμίσεις Γιαννάκου -τη θυμάστε; Εμφανίζεται ο όρος «κατάχρηση του ασύλου», έτσι λέει «παρενοχλούνται οι φιλήσυχοι φοιτητές από τις σπουδές τους». Και βέβαια γίνεται εκτενής αναφορά στην απόπειρα συνταγματικής ανατροπής του άρθρου 16, που είχε συγκεντρώσει τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτω από την πίεση του φοιτητικού κινήματος ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε. Έχει και «συμπέρασμα» η αναφορά: «Γνώστης και άξιος σεβασμού, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την προσφορά μας για βοήθεια στις μεταρρυθμίσεις, έχει την υποστήριξη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τώρα ανοίγει ο δρόμος για τη συμβολή των ΗΠΑ σε συνεργασία με το υπουργείο…».
Το δικό μας συμπέρασμα; Οι άξιοι δεν χάνονται σε αυτή τη χώρα. Αν έχουν δε και τα… επικοινωνιακά χαρίσματα του κυρίου Μπαμπινιώτη, τότε εύκολα κατακτούν και την αναγνώριση από τους «υψηλούς συμμάχους». Οι οποίοι, παρεμπιπτόντως το σχολιάζουμε, είδατε με κάτι επουσιώδη ζητήματα εσωτερικής, λέμε τώρα, πολιτικής που ασχολούνται, όπως η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το… άσυλο; Εντελώς συμπτωματικά στο νόμο για τα ΑΕΙ, μες στο κατακαλόκαιρο, στήθηκε ο πολιτικός αρραβώνας των «δύο», που ολοκληρώθηκε στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Κι έτσι βρήκε πόστο κι ο «μαρτυριάρης» (πρώην) πρύτανης κ. Μπαμπινιώτης.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!