Το μεγάλο μας τσίρκο, Παραμύθι χωρίς όνομα, Μαουτχάουζεν, Στέλλα, Δράκος, Αυλή των θαυμάτων και τόσα άλλα… Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη έχει συνοδέψει και σημαδέψει όλες τις μεταπολεμικές γενιές. Του Ηρόστρατου

Με χαρά, λοιπόν, είδαμε πως εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί η επίσημη ιστοσελίδα του μεγάλου μας συγγραφέα, με πλήθος σημαντικών πληροφοριών για τη ζωή, το έργο του, εκδηλώσεις, παραστάσεις κ.ά. Όπως σημειώνεται και στον πρόλογο:
«Η αγάπη και ο θαυμασμός για το συγγραφικό έργο και για τη μακριά πορεία της ζωής του Ιάκωβου Καμπανέλλη στα γράμματα, αλλά και η ενεργός συμμετοχή του στα κοινά, οδήγησαν την κόρη του Κατερίνα και τους φίλους του έργου του, μετά το θάνατο του συγγραφέα, στη σύσταση του Αρχείου Καμπανέλλη.
Ο χώρος αυτός, με προσωρινή έδρα την κατοικία του, φιλοξενεί, συγκεντρώνει και καταχωρεί ό,τι έχει σχέση με την προσφορά του στη Ζωή και την Τέχνη. Τμήμα του αποτελεί και αυτός ο ιστοχώρος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εντοπίζεται, καταγράφεται και ανακοινώνεται όποιο νεότερο στοιχείο, ως αποτέλεσμα έρευνας συμβάλλει στη μελέτη των κειμένων του και αποκαλύπτει τη σκέψη του στον Νεοελληνικό Λόγο, το Θέατρο, την Πεζογραφία, το Τραγούδι, το Δοκίμιο, την Πολιτική και την Ιστορία».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!