Της Τζίνας Πολίτη*. Στη γιορτή της Eποχής, 26 Σεπτεμβρίου 2010, μεταξύ άλλων είχα επισημάνει ότι «ένας βασικός κώδικας διαχείρισης της κρίσης είναι αυτός ενός “μεταμοντέρνου μεσσιανισμου”».

Αυτός ο «μεσσιανισμός» απαιτούσε την ηθική κάθαρση των αμαρτωλών εργαζομένων μέσω σκληρών «δοκιμασιών» ώστε κατά την επερχόμενη τελευταία μνημονιακή κρίση να κερδίσουν, μαζί με την άφεση των αμαρτιών, μια θεσούλα στα ουράνια πεδία της καταπράσινης ανάπτυξης.
Οι δοκιμασίες, συμπεριελάμβαναν, αν θυμάστε, και ορισμένες σαν αυτές που οι παλαιοί ονομάζανε «πληγές του Φαραώ». Με σύγχρονους όρους: τρομακτικούς ιούς που μεταδίδονταν από κοτόπουλα, ανεξιχνίαστους ιούς μιας μεταλλαγμένης μορφής γρίπης, «πληγές» που απαιτούσαν από το φιλεύσπλαχνο κράτος την εισαγωγή εκατομμυρίων εμβολίων τα οποία προσφέρανε μια κάποια στατιστική πιθανότητα προστασίας από το Κακό. Ποιος θα ξεχάσει ποτέ την ίδια την υπουργό μας Υγείας, κ. Ξενογιαννακοπούλου, να δίνει το παράδειγμα εμβολιαζόμενη μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών; Ευτυχώς, εν έτη 2013, φαίνεται πως αυτές οι «πληγές» ξεπεράστηκαν χάρη στις περικοπές που υπέστη το σπάταλο δημόσιο σύστημα Υγείας. Ας ελπίσουμε ότι φέτος το καλοκαίρι, λόγω οικονομίας στους ψεκασμούς, δεν θα ενσκήψουν νέες ορδές αιμοδιψών κουνουπιών, που απαιτούν την ευρύτατη κατανάλωση προστατευτικών για όλο το σώμα ειδικών αλοιφών!
Οι άλλες «πληγές», οι οποίες πολύ δύσκολα θεραπεύονται και απαιτούν απανωτά «ιαματικά» μνημόνια, είναι πασίγνωστες: έχουν να κάνουν με την αμαρτωλή «χλιδή», την «οκνηρία» και τη «διαφθορά» στην οποία έχει περιπέσει ο λαός μας. Βέβαια, την ευθύνη για αυτή την «παρακμή» δεν φέρουν, όπως διατυμπανίζουν οι εξ αριστερών σύμμαχοι του Κακού, ούτε οι κυβερνήσεις μας ούτε ο καζινο-καπιταλισμός, αλλά η απροσμέτρητη «έκπτωση των ηθών» μας.
Προς τούτο, οι μεν «οκνηροί» οδηγήθηκαν και οδηγούνται προς συμμόρφωση στα τάρταρα της ανεργίας, όσοι δε υπέκυψαν στον πειρασμό της «χλιδής» τιμωρούνται με συνεχές, έως μηδενισμού ψαλίδισμα των μισθών τους. Σ’ ό,τι αφορά τη «διαφθορά», οι υπαλληλίσκοι, οι οροθετικές γυναίκες, τα γιατρουδάκια και οι δικηγορίσκοι, εκτίθενται καθημερινώς από τα ΜΜΕ στα οργισμένα πλήθη των τηλεθεατών προς παραδειγματισμό. Ως προς τους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν το θράσος να «κρέμονται» ξεδιάντροπα από τη ζωή, πέραν του ότι οι κυβερνήσεις επί τούτου παίξανε στο τζόγο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ώσπου να τα χρεοκοπήσουν, αποφασίστηκε η περικοπή των συντάξεών τους σε τέτοια επίπεδα ώστε μια κ’ έξω να ψοφήσουν και έτσι να απαλλαχθεί επιτέλους η κοινωνία από το άχθος των γερόντων.
Όπως είναι πρόδηλο, από την «αναμόρφωση των ηθών», εξαρτάται άμεσα και η ανάπτυξη μιας οικονομίας. Συνακόλουθα, το έργο της τρικέφαλης κυβέρνησής μας είναι τιτάνιο, κι ας μην το αναγνωρίζουν οι κακόβουλοι κριτές της! Διότι, όπως δείχνει η πρόσφατη ανήθικη συμπεριφορά των κολασμένων εργατών και αγροτών, αυτοί είναι υπεύθυνοι που φεύγουν οι καταθέσεις στο εξωτερικό και δεν γίνονται επενδύσεις, αυτοί, που με τα εξωπραγματικά αιτήματά τους, και συνεπικουρούμενοι από τη δόλια Αριστερά, προκειμένου να δημιουργήσουν «σκάνδαλο», να ενοχοποιήσουν τον άγιο Βενιζέλο και να ρίξουν την Κυβέρνηση Σωτηρίας, εξαφάνισαν το CD, πλαστογράφησαν ένα σωρό στικάκια και απέτρεψαν την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ!
Τι θέλετε, βρε αδελφέ, να κάνει κι ο αγωνιστής Κουβέλης; Προσπαθεί ο άνθρωπος να «μετριάσει» τις δίκαιες κατά τ’ άλλα τιμωρίες! Αλλά μήπως, σε τελευταία ανάλυση, είναι σοφό το ρητό που λέει ότι «το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο»; Και μήπως έχει δίκιο που το ασπάζεται και το εφαρμόζει μέχρι κεραίας ο Αρχάγγελος Δένδιας;
Μετανοείτε αμαρτωλοί! Αλλιώς, θα πέσετε στα χέρια του Τσίπρα ο οποίος, ως άλλος Φάουστ, είναι έτοιμος, προκειμένου να ξεπαστρέψει τα ενάρετα μνημόνια, να συνεργαστεί ακόμα «και με το Διάβολο»! Διδαχθείτε από την ταπεινότητα και την ευπείθεια του πρωθυπουργού μας!
– Ταμάμ, Pasha μου!

* Η Τζίνα Πολίτη είναι ομότιμη καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!