Διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα πυροδότησε την ίδια κιόλας ημέρα η είδηση της δολοφονικής επιδρομής. Η οργή του κόσμου όμως ήταν τόσο μεγάλη που ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις απρόσμενα μαζικές.

Στην Αθήνα πάνω από 8.000 πολίτες, ήρθαν αντιμέτωποι με την «προληπτική» καταστολή της αστυνομίας, που κατ’ εντολή της κυβέρνησης υπερασπίστηκε την, από καιρό, χαμένη τιμή της ισραηλινής πρεσβείας.
Παρά το όργιο καταστολής, η πορεία κινήθηκε με συνθήματα καταγγελίας των σιωνιστών φονιάδων, των συνένοχων υπερατλαντικών και άλλων προστατών τους και της ελληνικής κυβέρνησης, προς την αμερικανική πρεσβεία. Την ίδια μέρα πορεία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Πάτρα τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις –πλην Λακεδαιμονίων, του ΚΚΕ, που προτίμησαν όπως και σε άλλες πόλεις να πορευτούν μόνοι– πραγματοποίησαν κοινή πορεία. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, προκαλώντας το ενδιαφέρον και τουριστών, ενώ στα Χανιά ιδιαίτερες αναφορές υπήρξαν στη βάση της Σούδας που την ημέρα της επίθεσης «φιλοξενούσε» την ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική άσκηση. Τέλος, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Βόλο, Γιάννενα, Καβάλα, Ξάνθη, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Χίο, Κέρκυρα και αλλού. Ο προγραμματισμένος νέος κύκλος συγκεντρώσεων σε μια σειρά πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά) την Πέμπτη μπορεί να μην είχε την ίδια μαζικότητα, είχε όμως τη χαρά της απελευθέρωσης όλων των αιχμαλώτων ακτιβιστών από το Ισραήλ και την αποφασιστικότητα ότι ο αγώνας για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και τη λευτεριά του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!