Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ και των διοικούντων το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στον απόηχο της απαγόρευσης στον υπάλληλο του Ταμείου να εισέλθει στο Δημαρχείο την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, προκειμένου να καταγράψει τις προς εκποίηση εκτάσεις του δήμου στον Λιμένα, το Ραχώνι και τη Χρυσή Αμμουδιά.

Το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «υπερασπιστές της απραξίας και της υποβάθμισης», καταλογίζοντας στο δήμαρχο λαϊκιστική συμπεριφορά, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την περιουσία του νησιού, κόντρα στον «εθνικό κτηματομεσίτη», όπως χαρακτηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ.
Η απαγόρευση εισόδου στο Δημαρχείο στον υπάλληλο του ΤΑΙΠΕΔ από τον δήμαρχο και από δεκάδες κατοίκους μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, κατά της εκποίησης των 183 στρεμμάτων στη Χρυσή Αμμουδιά, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, που εξέδωσε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον του δημάρχου.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ
«Το ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή τον λαϊκισμό του Δημάρχου Θάσου, και άλλων τοπικών παραγόντων, οι οποίοι εμπόδισαν συνεργάτη του ΤΑΙΠΕΔ να επισκεφθεί την πολεοδομία και το Δασαρχείο Θάσου, δηλώνει τα εξής:
Ύστερα από δεκαετίες εγκατάλειψης, καταπατήσεων, ανοχής σε μικρές και μεγάλες παρανομίες που κατέστρεψαν χιλιάδες δημόσια ακίνητα, ο κάθε τοπικός παράγοντας, οψίμως εμφανίζεται με μεγάλα και φιλόδοξα -αλλά και τελείως εξωπραγματικά- σχέδια ανάπτυξης όλων των ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ.
Τη στιγμή μάλιστα που για τα υπόλοιπα, εκτός ΤΑΙΠΕΔ, ακίνητα συνεχίζεται η πρότερη κατάσταση, δηλαδή η λεηλασία του μόχθου το ελληνικού λαού.
Το ΤΑΙΠΕΔ αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της Εθνικής Οικονομίας, θα συνεχίσει δε να το πράττει ενάντια στους υπερασπιστές της απραξίας και της υποβάθμισης».

Η απάντηση του δημάρχου
Οργισμένη ήταν η απάντηση του δημάρχου Θάσου σε δηλώσεις του. «Δεν εντυπωσιάζει, σημείωσε, πια κανέναν Έλληνα σήμερα ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η απαξίωση των θεσμών, η εν μία νυκτί ακύρωση των πιο σημαντικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Η λεηλασία του μόχθου γενεών, οι επαχθείς όροι ενός ταπεινωτικού μνημονίου που οδηγεί κάθε μέρα πιο βαθιά στην εξαθλίωση των υπερήφανο λαό μας, η παραβατική συμπεριφορά απέναντι στους νόμους ακόμα του ίδιου του κράτους και αυτού του Συντάγματος».

Ιάσων Μπάντιος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!