Αρχική στήλες «Κύριε μπάτσε…»

«Κύριε μπάτσε…»

«Μαθήματα» από αστυνομικούς στο 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης!

Πέμπτη 17 Ιουνίου. Η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, στο προαύλιο του σχολείου στο κέντρο της πόλης, ήταν σε εξέλιξη. Τη γιορτή είχαν διοργανώσει το δεκαπενταμελές των μαθητών και ο Σύλλογος Γονέων. Η διευθύντρια, οι καθηγητές και οι γονείς είχαν αρχίσει να αποχωρούν. Η υπαίθρια συναυλία με πρωταγωνιστές 2 γκρουπ από μαθητές του 2ου και του 15ου Γυμνασίου, φαινόταν ότι είχε μεγάλα κέφια. Η ώρα ήταν 11:35 μ.μ. (ήταν ώρα κοινής ησυχίας) και ξαφνικά μπουκάρουν 3 οπλισμένοι αστυνομικοί στο προαύλιο και λένε στον υπεύθυνο: «έχετε άδεια μουσικής…;»
Ο τρόπος και η συμπεριφορά τους έδειχνε ότι μάλλον έμπαιναν σε υπαίθριο σκυλάδικο και όχι στο προαύλιο ενός σχολείου. Καμία αίσθηση από τον επικεφαλής, ότι απευθύνεται πέρα από τους γονείς και σε τουλάχιστο 60 νέα παιδιά –έφηβους– αγόρια και κορίτσια. Οι μαθητές έμειναν αποσβολωμένοι. Οι μουσικοί διέκοψαν πανικόβλητοι τη συναυλία. Αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροπέδες και όπλα στο προαύλιο του σχολείου, για μια απλή παράβαση του ωραρίου κοινής ησυχίας και επειδή δεν είχαμε άδεια μουσικής.
«Αν γινόταν ένα ιδιωτικό πάρτι, θα μας είχατε τουλάχιστον κάνει μια προειδοποίηση, δεν βλέπετε το όργιο παρανομίας με τα τραπεζοκαθίσματα στην Ικτίνου, που σε λίγο θα μπουν μέσα στο προαύλιο; Αυτοί έχουν άδεια, που παρενοχλούν το μάθημα των παιδιών;», επεσήμανε ένας γονιός. «Ο τρόπος που ενεργείτε σας απαξιώνει απέναντι στα παιδιά και αναρωτιέστε μετά γιατί σας βρίζουν», σχολίασε άλλος γονιός. «Είστε προκλητικός και εριστικός», απάντησε ο επικεφαλής.
Ξαφνικά η σιωπή των παιδιών σπάει και ένα κορίτσι με οργισμένη φωνή απευθύνεται στον επικεφαλής: «Να πάτε να πιάσετε αυτούς που πουλάνε ναρκωτικά στην πλατεία Ναυαρίνου». Ένα αγόρι διαμαρτύρεται: «Μας κλέβουν τα κινητά και τα πορτοφόλια και εσείς δεν μας προστατεύετε». Ο επικεφαλής ανέκφραστος, ρίχνοντας ένα βλοσυρό βλέμμα προς τα παιδιά, καταγράφει τα στοιχεία του προέδρου του Συλλόγου των Γονέων. Πάνω από την εξέδρα, ένας από τους μουσικούς, που τόσην ώρα κοιτούσε αμήχανα, απευθύνεται στον επικεφαλής: «Κύριε μπάτσε, δώστε μας το τηλέφωνο σας για όταν θα σας χρειαστούμε…». «Τα στοιχεία σου και στο περιπολικό», ανταπαντά ο επικεφαλής στο μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου!
Ήταν ένα μάθημα Πολιτικής Αγωγής προς τους μαθητές-τριες, που δύσκολα θα μπορέσει να τους το ανατρέψει η ύλη του σχολικού βιβλίου!

Γιώργος Θεοδωρόπουλος,
πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
(τα στοιχεία του οποίου κατέγραψε ως υπεύθυνου, το όργανο της τάξης).

 

Σχόλια

Exit mobile version