Δεν έχει επαναλειτουργήσει από τον Οκτώβριο που δόθηκε η σχετική εντολή

Την αδικαιολόγητα αργή διαδικασία επανέναρξης του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας και την εντολή που ο ίδιος είχε δώσει στις 3 Οκτωβρίου, καταγγέλλει ο νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Αγ. Σοφία».
Ο Σύλλογος συστάθηκε πρόσφατα από γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες που εδώ και 15 μήνες -από τότε δηλαδή που με εντολή του τότε υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, το μοναδικό αντίστοιχο Κέντρο του ΕΣΥ είχε αναστείλει τη λειτουργία του- δίνουν μάχη για την επαναλειτουργία του.
Οι γονείς καταγγέλλουν ότι σε συνάντηση που είχαν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με το διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Υγείας, αλλά και τον προσωπικό του σύμβουλο, πληροφορήθηκαν ότι το Κέντρο δεν έχει επαναλειτουργήσει από τον Οκτώβριο που δόθηκε η σχετική εντολή έως σήμερα, όχι λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων -όπως τους είχαν αρχικά ενημερώσει- αλλά λόγω των υποψιών για το υπάρχον ιατρικό προσωπικό. Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο είχε κλείσει, ύστερα από παραπομπή των δύο αρμόδιων καρδιοχειρουργών του, σε πειθαρχικές κυρώσεις και εντέλει σε καθεστώς «αργίας», με κατηγορίες που ποτέ δεν αποδείχθηκαν. Οι γονείς που αποτελούν μέλη του Συλλόγου, επαναλαμβάνουν την εμπιστοσύνη τους στο Κέντρο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του και δηλώνουν για μια ακόμη φορά ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να επαναλειτουργήσει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας, απρόσκοπτα και στο βέλτιστο βαθμό, καλώντας τον υπουργό Υγείας να κρατήσει την υπόσχεσή του και να προβεί στις δέουσες ενέργειες που θα βάλουν τέλος στην αγωνία δεκάδων οικογενειών, που έως τώρα αναγκάζονταν να στρέφονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!