Aυτή η διαδρομή στα blogs ειναι διαφορετική. Μάλλον δεν είναι καν «διαδρομή»… Είναι μια στάση που προκύπτει από τις αλλαγές στην ελληνική μπλογκόσφαιρα που έχει χάσει πια την αρχική «αθωότητά» της, μέσα από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της στην ειδησεογραφία και την αναπαραγωγή της, την πολιτική, τη μετατροπή πολλών προσωπικών μπλογκ σε σάιτ ποικίλης ύλης…

Το blogodromio εστίασε στα προσωπικά μπλογκς, στην προσωπική ματιά στην καθημερινότητα και πέρα από αυτή, παρουσιάζοντας ό,τι κέντριζε το ενδιαφέρον σε προσωπικό επίπεδο. Κι ύστερα, ήρθε η τρόικα… Και η στροφή των περισσότερων στην κριτική, στο σχολιασμό, τη διαμαρτυρία.
Αλλά και οι συλλογικές προσπάθειες όπως το blogofobos (ενάντια στον Φόβο) και το 23 fl (Kι αν μέναμε Σύνταγμα;) και θα συνεχίσει με την παρουσίαση συλλογικών μπλογκς από τις γειτονιές, τα σωματεία, συλλογικότητες.
Το bloggodromio κάνει στάση σήμερα εδώ, στο 23 fl,τους στόχους και την… εμμονή στο «Αν μέναμε Σύνταγμα;».
Το blog δημιουργήθηκε με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της 23 Φλεβάρη και με το ερώτημα-απάντηση… «κι αν μέναμε Σύνταγμα…» με στόχο την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ως μέσο διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης της τρόικας και του ΔΝΤ.
Το μπλογκ συνεχίζει και εμμένει δημοσιεύοντας ρεπορτάζ από κινητοποιήσεις, βίντεο, έχοντας αποκτήσει και σελίδα στο Facebook.

Οι στόχοι – Ποιοι και γιατί ;
Όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το ανοιχτό ιστολόγιο, ενώνουμε τις ανησυχίες μας και τα ερωτήματά μας:
• Αν είναι να παιχτεί η ύπαρξή μας
• Αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στην υποταγή και την αξιοπρέπεια
• Αν είναι να ξεχάσουμε αυτό που ήμασταν
• Αν είναι να πουλήσουμε τα παιδιά μας για το τομάρι μας
•  Αν είναι… για λίγη ξεκούραση, για λίγο φαγοπότι, για λίγο βόλεμα, να βλέπουμε την Μπότα τους και πάλι να συντρίβει παιδιά και πρόσωπα κι Ιδανικά και Μνήμες.
• Αν είναι να ντρεπόμαστε τα χρόνια που μας μείναν
• Αν είναι για τα μούτρα τους και τα παχιά τα λόγια,
να σκύψουμε και πάλι το κεφάλι, τότε θα πούμε πάλι: Oχι μωρέ… Σιγά τα κελεπούρια. Σιγά τη ζωή που μας δίνετε για αντάλλαγμα.
•  Και αν 23/2 μέναμε στο Σύνταγμα;
•  Kι αν λέγαμε: «Δεν θα φύγουμε εάν δεν λυτρωθούμε από την οικονομική και όχι μόνο υποδούλωση»;
• Kι αν λέγαμε: «Δεν θα φύγουμε αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για την κλοπή δημοσίου χρήματος»;
• Kι αν λέγαμε: «Δεν θα φύγουμε εάν δεν γίνουν οι συγκοινωνίες, η παιδεία και η υγεία μας, πραγματικά, δημόσια αγαθά»;
• Kι αν λέγαμε: «Δεν θα φύγουμε από δω αν δεν φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και το ΔΝΤ»;

Συμμετοχές
– Ακροβάτης, Ακυβέρνητες Πολιτείες, Άλλος δρόμος στο Γαλάτσι, Αυτά που λες Μαρία, Γατουλέας, Δικαίωμα Επιτροπές Ενάντια στην Ακρίβεια, Εξεγερμένο το 2009, Έφηβος, Οι καθημερινές ιστορίες του κ. ΑΜ, Καλώδια, Κανάλι, Κατερίνα, Κόκκινο Μπαλόνι, Μαύρος Κυνηγός, Ου παντός πλείν ες Πόντον, Παρέμβαση, Παπαϊωάννου, Πάσα, Πεντανόστιμη, Πέτρος Μπατσιάρης, Πλάνητας, Πόντος και Αριστερά, Ρεσπέντζα-Χαλκιδική, Η σελίδα της Ιωάννας, Στάχτη και Burberry, Σχεδόν κάλμα, Σχολιαστές χωρίς Σύνορα, Τουαρέγκ της πόλης, Φτάνει πια, Ωρομίσθιοι, Cynical,  Enemy of State,-Kpoτκα  , You pay your crisis.

 

…και έπεται συνέχεια…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!