Η προβοκάτσια στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΟΕ σαν υπεύθυνους και εκτελεστές των επεισοδίων σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα στις 5/3, κατάρρευσε πλήρως μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι πρόκειται να διωχθούν ποινικά τρία νεαρά άτομα, που αναγνωρίστηκαν από κάμερες και μάρτυρες, τα οποία καμιά σχέση δεν έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η προβοκάτσια αυτή που στήθηκε από κύκλους του ΠΑΣΟΚ (Παπουτσής, Πάγκαλος και πλειάδα κυβερνητικών υπουργών που στα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν το σχήμα «ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε»), το ΛΑΟΣ (μέσα και έξω από την Βουλή ο Άδωνις τσίριζε συνεχώς ενάντια στην ΚΟΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ) και φυσικά αναπαράχθηκε με σθένος από μερικά ΜΜΕ (με πρωτοπόρο το MEGA και την δυνατή τριπλέτα των Πρετεντέρη, Καψή, Τρέμη), είχε κοντά ποδάρια γιατί δεν βασίζονταν πουθενά. Ήταν χοντροκομμένο ψέμα που βόλευε εκείνη την στιγμή και έκανε την δουλειά τους. Να συγκαλυφθεί, δηλαδή, η επίθεση στον Μανόλη Γλέζο λίγο πιο πέρα και κυρίως να συγκαλυφθεί το αίσχος που γίνονταν μέσα στην Βουλή, όπου 30 βουλευτές «ψήφισαν» να βάλουν την κοινωνία σε γύψο, κτυπώντας δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα. Έτσι απλά. Πάνω σε αυτό το μοτίβο στήθηκε η προβοκάτσια που τροφοδότησαν για 10 μέρες τα γνωστά ΜΜΕ, τα οποία είναι τόσο αντικειμενικά, ώστε δεν ζήτησαν να διασταυρώσουν κανένα στοιχείο, απλά σαν παπαγαλάκια αναπαρήγαν ότι έλεγαν οι κατασκευαστές της προβοκάτσιας.

Την ίδια μέρα που έγινε γνωστή η ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πάγκαλο να ζητήσει συγγνώμη για όλα τα ψέματα που διέδωσε και είπε.

Στις 18/3 η ΚΟΕ έδωσε συνέντευξη τύπου, όπου αναφέρθηκε αναλυτικά στην προβοκάτσια και στο τρόπο που αυτή μεθοδεύτηκε. Ο εκπρόσωπός της Ν. Γαλάνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να καλέσουμε τη ΓΣΕΕ, αυτούς που εξέδωσαν την πρώτη ανακοίνωση, να βγάλει ανακοίνωση και να καταγράψει αυτά τα οποία κατήγγειλε, από την ανάποδη, στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας και τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ, όπως απαιτούμε από τον κ. Καψή, από τον κ. Πρετεντέρη και από τις εκπομπές τις διάφορες από τις οποίες καταγγέλθηκε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας και ο ΣΥΡΙΖΑ –π.χ. στην εκπομπή του κ. Πολίτη- να πούνε την αλήθεια, να δώσουνε τον ίδιο χρόνο που δώσανε σ’ όλους αυτούς τους «αλητήριους» –εντός ή εκτός εισαγωγικών, ας διαλέξουν αυτοί τι είναι- σε σχέση με την επίθεση που κάνανε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟΕ». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα «επανεξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μήνυση ή αγωγή εναντίον ανθρώπων που είπαν όσα είπαν για την οργάνωσή σας», απάντησε:

«Εμείς είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουμε πολιτικά τα ζητήματα. Δεν θέλουμε και δεν μπλέκουμε σε διαδικασίες, οι οποίες λύνουν τις πολιτικές διαφορές στα αστικά δικαστήρια. Αυτή είναι μία αρχή μας. Από ‘κει και πέρα δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να λέμε την αλήθεια με τις ανακοινώσεις μας και να ‘χουμε χρόνο, εκεί όπου θιγόμαστε, εκεί όπου λέγονται ψέματα, τον ίδιο ακριβώς χρόνο μ’ αυτόν που ειπώθηκε το ψέμα, είτε στην τηλεόραση, είτε στα υπόλοιπα ΜΜΕ. Αυτό θα το ζητήσουμε και με ένδικα μέσα, δηλαδή με τα ασφαλιστικά μέτρα.»

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!