Στην Καρδίτσα δεν τόλμησαν να εμφανισθούν οι έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην εξεδρα των «επισήμων». Βέβαια σ΄ αυτό έπαιξε ρόλο και η αποφασιστική στάση των «Πολιτών ενάντια στα χαράτσια» που απαίτησαν από το δήμαρχο της πόλης να μη στήσει εξέδρα των επισήμων. Οι «Πολίτες» είχαν διακηρύξει σε όλους τους τόνους από πριν ότι δεν θα επιτρέψουν να εμφανισθούν οι βουλευτές και οι παράγοντες του δωσιλογισμού. Γι’ αυτό και ο χώρος πέριξ των λιγοστών επισήμων ήταν σιδερόφραχτα περιφραγμένος με δεκάδες αστυνομικούς. Από το κάλεσμα των «Πολιτών» ανταποκρίθηκαν μερικές δεκάδες άτομα που έκαναν αισθητή την παρουσία τους αμέσως μετά την παρέλαση και μαζί με άλλους αγωνιστές φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα. Ο ΣΥΝ, φοβούμενος μη ταυτιστεί με ενδεχόμενα επεισόδια, απείχε οργανωμένα από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας καθώς και από τη διαδήλωση που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης.

Νίκος Γκαμαλέτσος, Καρδίτσα.

 

Σχόλιο του Στέλιου Αναστασόπουλου, Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΝ Καρδίτσας

Προκαλεί απορία η αναφορά του Νίκος Γκ. (μέλους της ΚΟΕ κ πρώην μέλους της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) στην υποτιθέμενη απουσία του ΣΥΝ απ’την διαδήλωση-διαμαρτυρία στην παρέλαση της Καρδίτσας. Ιδιαίτερα όταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, απ΄τα πιο εμβληματικά στελέχη του κόμματος στο νομό μας, κρατούσε το πανό των “Πολιτών ενάντια στα χαράτσια”. Και ιδιαίτερα όταν ο ίδιος ο γραμματέας της Νομαρχιακής καθώς και μέλη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, διαδήλωσαν μαζί με τους δεκάδες αγωνιστές της Καρδίτσας που αψήφησαν την πρωτόγνωρα αστυνομοκρατούμενη πόλη. Στέλνω το παρόν προς αποκατάσταση της στοιχειώδους αλήθειας χωρίς διάθεση για περαιτέρω γιατί ο εχθρός είναι αλλού.

 

Απάντηση του Νίκου Γκαμαλέτσου

Είναι γνωστό σε όλους εδώ στην Καρδίτσα ότι αν εξαιρέσεις 1 άτομο που ήρθε στο κάλεσμα των «Πολιτών» και άλλος ένας που εμφανίστηκε τυχαία στην πορεία, κανένας άλλος δεν συμμετείχε στην διαμαρτυρία ούτε και στη διαδήλωση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!