Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου. Πάνω που είχα αρχίσει να χαλαρώνω, ένα τηλέφωνο με αναστατώνει «Γιάννη σε ένα δίωρο-τρίωρο θέλουμε το άρθρο σου» μου λέει η κυρία Πέννυ. Αμάν, Πέμπτη και οι πελάτες της διπλής ταρίφας περιμένουν. Φύγαμε λοιπόν.

Που λέτε, η εβδομάδα είχε απ’ όλα. Πρώτα και κύρια την τρόικα να πηγαινοφέρνει την 6η δόση και οι καταλήψεις να πηγαίνουν σύννεφο από όπου περνούσε. Ο «περήφανος»πρωθυπουργός της χώρας, να συζητά για το ύψος του κουρέματος με τους Γιούνγκερ και Ρομπάι, αν συμπεράνουμε από το κεφάλι του Γιώργου, το κούρεμα θα είναι 50%, αν κρίνουμε από το μυαλό του, τότε θα είναι πάνω από 70%. Καλό ε! Τώρα, η Μέρκελ με τον Σαρκοζί λένε, ότι περιμένουν την έκθεση της τρόικας για την εκταμίευση της 6ης δόσης! Αυτήν περίμενε και ο Χάρης Καστανίδης και του ήρθαν τα γιαουρτάκια! Και τώρα, μαζί με τους εισαγγελείς του Μέγκα, ζητάνε δίκες για τους απεργούς των ΟΤΑ. Προσέξτε, γιατί η Ψυτάλλεια γέμισε από κομπόστα και μη βρεθεί στο κανάλι η υπόλοιπη!
Τις προάλλες, ένας μπάρμπας πελάτης του ταξιτζή έλεγε: «εγώ κύριε ταξιτζή μου, είχα μπούσουλα στη ζωή μου, το κάθε εμπόδιο και σε καλό. Τώρα που το τελευταίο είναι ο Άγ. Πέτρος, τι κάνω;» «Πήδα το να ηρεμήσεις μπάρμπα, γλυτώνεις και την κρίση». Και το ταξί πήρε φωτιά! «Εγώ σε κηδείες δεν πάω» μου είπε. «Γιατί μπάρμπα;» «Γιατί στην κηδεία αυτουνού που θα πάω, δεν θα έρθει στη δική μου» και με τελείωσε. «Να είσαι καλά μπάρμπα».
Αν μου το μετέφεραν σωστά: Έγινε εκδήλωση με θέμα, «αστυνομία και δικαιώματα του πολίτη» και ο Παπουτσής είπε, να φοράνε οι δημοσιογράφοι γιλέκα για να ξεχωρίζουν στις πορείες. Ρωτάω : «εσύ που βαστούσες τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, θα ξεχωρίζεις τα ματωμένα κλομπ ποιανού μπάτσου είναι; Ξεφτίλα».
Πάμε τώρα στα μέτωπα της Αριστεράς. Πολλές διεργασίες ακούω ότι γίνονται στο χώρο της Αριστεράς, οι αντιστασιακοί αριστεροί και «μπράβο τους», καλούν σε μέτωπο ενάντια σε κυβέρνηση – τρόικα, κάτι σαν νέο ΕΑΜ. «Η Αλέκα δεν θέλει, γιατί λέει οι μπροσούρες του νέου ΕΑΜ, δεν θα βγαίνουν στη σοσιαλιστική τυποεκδοτική, αλλά σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις! Ακόμα, η πρωτοβουλία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, με τις αριστερές δυνάμεις, μου λένε ότι προχωράει αργά αλλά σταθερά. Μακάρι! Αρκεί να μην επαληθεύσει την ιστορία με τα εμπόδια. Με πληροφορούν ότι, και ένα άλλο «μέτωπο» πάει καλά. Αυτό που φτιάχνει ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού (Κοτζιάς). Λέτε ο Νικόλας, να ρίξει το σύστημα δια της πλαγίας και να βγάλει αυτήν τη φορά πρωθυπουργό από την «αριστερά». Ορέ πανηγύρια στην Αριστερά!
Και το κουίζ της εβδομάδας: Ποιος ήταν ο πρώτος κομμουνιστής του κόσμου και γιατί απέτυχε, ως διαφωτιστής;
Απάντηση: Ο Ιησούς Χριστός και απέτυχε ως διαφωτιστής, γιατί οι δεσποτάδες και οι παπάδες βγήκαν δεξιοί και συντηρητικοί.
Φιλάκια πολλά και αγωνιστικά και όλοι το Σάββατο αλλά και στη μεγάλη απεργία, στο Σύνταγμα. Θα φύγουν!!!

Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!