Αρχική κοινωνία εργασία Η χωματερή Α. Λιοσίων με ελάχιστο προσωπικό

Η χωματερή Α. Λιοσίων με ελάχιστο προσωπικό

Η απόλυση με απόφαση των δικαστηρίων 100 συμβασιούχων από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων, οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις όλη την αποκομιδή των σκουπιδιών.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν παραμείνει με προσωρινές διαταγές. Με 6-7 χρόνια εργασίας ήταν εξειδικευμένοι και ήταν η τελευταία μας ελπίδα», λέει στον Δρόμο ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Χάρβας, περιγράφοντας την καθημερινή ταλαιπωρία των ελαχίστων μονίμων εργατών της χωματερής. Οκτώ χειριστές μπουλντόζας θάβουν 7.500 τόνους σκουπίδια ημερησίως. «Ειδικά μετά τη λήξη της απεργίας, δουλεύουμε 14-15 ώρες για να ανταπεξέλθουμε. Απλά, δεν γίνεται να βγει η δουλειά με αυτούς που μείναμε», συνεχίζει ο κ. Χάρβας.
Η αγανάκτηση για την αδικαιολόγητη διακοπή της εργασίας των συναδέλφων τους είναι μεγάλη. Οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι ούτε στη Δικαιοσύνη δεν μπορούν να «ακουμπήσουν» κι ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.
Μια ακόμη εξοργιστική λεπτομέρεια: το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί τους συμβασιούχους εργολάβους(!) και τους έστειλε σημειώματα περαίωσης. Και απολυμένοι και…

 

Σχόλια

Exit mobile version