Αρχική πολιτική Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνη

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνη

Του Μανώλη Γλέζου

 

Στους πέντε μήνες διακυβέρνησης της χώρας, από μια αυτοαποκαλούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση, αποδείχτηκε όχι μόνο η πλήρης ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ αλλά και η επικινδυνότητά του.

Ανικανότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τα οποία γνώριζε πολύ καλά όταν αναλάμβανε την εξουσία. Εκόμπαζε και κοκορευόταν ότι σε 100 μέρες είχε προγραμματίσει να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας. Πέρασαν 150 μέρες και η χώρα βρίσκεται από το κακό στο χειρότερο. Πλήρης αποτυχία.

Η επικινδυνότητα του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στην ψευδολογία του και τη διαστροφή των εννοιών που πραγματώνει επί παντός θέματος.

Είπε ότι δεν θα βάλει φόρους και βάζει. Είπε ότι δεν θα κόψει τους μισθούς και τους κόβει. Υποσχέθηκε ότι θα βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και τη βουλιάζει ακόμα περισσότερο στα χρέη. Πώς τα καταφέρνει ώστε να δανείζεται με 6,3%, ενώ η Πορτογαλία με 4,2% και η Ισπανία με 2,5%;

Αλλά εκεί, που το κακό έχει φτάσει στην κορύφωσή του, είναι η διαστροφή των εννοιών.

Διαλαλούν οι ηγήτορες-υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ότι «η ιδεολογία μας δεν μας το επιτρέπει, αλλά η ανάγκη μάς υποχρεώνει να πάρουμε τα σκληρά αυτά μέτρα» και προσθέτουν το αρχαίο ρητό «Ανάγκα γαρ και θεοί πείθονται» για να μας πείσουν με την προγονική ρήση.

Τέτοια διαστροφή, ομολογουμένως, δεν την περίμενα.

Αυτό που είναι γνωστό, είναι το εντελώς αντίθετο: «Τα μέτρα μπορεί να είναι αναγκαία, αλλά δεν τα παίρνω γιατί δεν μου το επιτρέπει η ιδεολογία μου». Να το πω πιο απλά: «Μ’ αυτά που έκανες έπρεπε να σε σκοτώσουμε, αλλά η ιδεολογία μου δεν μου επιτρέπει να αφαιρώ την ανθρώπινη ζωή, κι έτσι τη γλιτώνεις».

Είναι επικίνδυνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επίσης, και για το ρόλο που έχει αναλάβει να παίξει με εντολή των ΗΠΑ. Κλήθηκε στην Ουάσινγκτον και ο Ομπάμα, αντί για βοήθεια, τον διέταξε:

α) Να στείλει η Ελλάδα περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

β) Να βοηθήσει η Ελλάδα να μπουν στο ΝΑΤΟ οι χώρες των Βαλκανίων, που είναι σήμερα εκτός.

γ) Να παραχωρήσει η Ελλάδα τα δικαιώματά της στην Τουρκία και να γίνει συνεκμετάλλευση των πετρελαίων στο Αιγαίο.

Αντί για βοήθεια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, πήρε εντολές τις οποίες και θα εκτελέσει. Γι’ αυτό, εξάλλου, κλήθηκε και στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνη, επίσης, διότι ενώ γνωρίζει ότι τα χημικά δακρυγόνα είναι απαγορευμένα μεταξύ εμπολέμων, τα χρησιμοποιεί εναντίον του λαού που διεκδικεί τα δίκαιά του, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει βρει το όπλο που θα αντικαταστήσει τα δακρυγόνα. Δηλαδή, αντί να σκέπτεται ότι η αστυνομία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως όργανο καταστολής των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, αλλά μόνο για την προστασία του πολίτη από τους παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου (κλέφτες, ληστές κ.λπ.), σκέφτεται και ψάχνει να βρει με τι όπλο θα πολεμήσει το λαό.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνον ανίκανη, είναι και επικίνδυνη.

Σχόλια

Exit mobile version