Αρχική κοινωνία Ζήτημα ζωής

Ζήτημα ζωής

του Χρήστου Παναγή*

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου ήταν κλειστό, για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Τους τελευταίους 2 μήνες το προσωπικό κρατούσε την εφημερία ώς τις 10 το βράδυ με εθελοντική μη αμειβόμενη υπερωριακή εργασία. Σήμερα η κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού κι ενώ έχει απομείνει μόνο ένας γιατρός που δεν μπορεί να καλύψει ούτε την πρωινή βάρδια, πλησιάζει στα όρια της ουσιαστικής παύσης λειτουργίας. Παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν δεν έγινε καμία πρόσληψη. Η μνημονιακή κυβέρνηση της καταστροφής και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, οι τροϊκανοί επίτροποι, μεθοδικά διαλύουν και κλείνουν σιγά-σιγά τις δομές δημόσιας Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου καλύπτει πολλά χρόνια τώρα, αποτελεσματικά, πρωί-βράδυ τις ανάγκες για πρωτοβάθμια περίθαλψη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη ΒΑ. Αττική. Είναι ζήτημα ζωής για όλον αυτόν τον κόσμο αλλά και για πολλούς περισσότερους, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, η λειτουργία του Κέντρου με όλο το δυναμικό του και σε 24ωρη βάση.

Εκφράζοντας την αγωνία και την απαίτηση του κόσμου για να συνεχίσει το Κέντρο να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες, οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου και Ωρωπού πήραν την πρωτοβουλία και κάλεσαν σε κινητοποίηση στο Κέντρο, στις 25 Ιουνίου.

Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα πολύς κόσμος, παρευβρέθηκαν οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Πάντζας, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο νέος δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση και τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ιατρό αναπληρωτή επικεφαλής του Κέντρου, κ. Κεφαλά.

Οι βουλευτές και ο νέος αντιπεριφερειάρχης έδειξαν με τις τοποθετήσεις τους το δρόμο της ενεργοποίησης των πολιτών και δήλωσαν την έμπρακτη συμπαράταξή τους.

Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι, ο κόσμος, μίλησαν και χειροκροτήθηκαν όλοι θερμά.

Ο νέος δήμαρχος έδειξε να «πιστεύει» στις τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας κ. Βορίδη για διορισμούς γιατρών και προσπάθησε να «καθησυχάσει» τον κόσμο. Ειδικά για τον ακροδεξιό Βορίδη θυμόμαστε πολύ πρόσφατα την ψηφοθηρική «συμπαράστασή» του στο «δίκαιο», κατά τα λεγόμενά του, κίνημα κατά των διοδίων στην αρχή, ενώ λίγο αργότερα (ως υπουργός) ήταν αυτός που με νομοθετικές ρυθμίσεις ποινικοποίησε σκληρά τους αγώνες των πολιτών.

Ο κόσμος όμως δεν ξεγελιέται πια και δεν τους εμπιστεύεται για το παραμικρό. Γνωρίζει πως τίποτα δεν χαρίζεται, κανένα καλό δεν περιμένει από αυτούς, το πολιτικό προσωπικό και τους ολιγάρχες που κυβερνούν και εξουσιάζουν τη χώρα. Γνωρίζει πως η λύση είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας, η ενότητα κι ο δρόμος για την ανατροπή και τη διέξοδο.

Ο αγώνας συνεχίζεται παντού μέχρι τη νίκη.

Χρειαζόμαστε και θέλουμε ένα Κέντρο Υγείας πλήρως στελεχωμένο και σε 24ωρη λειτουργία. Έτσι θα γίνει… είναι ζήτημα ζωής.

 

*Χρήστος Παναγής είναι μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου

 

 

Σχόλια

Exit mobile version