Βιοτέχνες: https://biotexnes.blogspot.com/ «Εμείς δεν υπάρχουμε – Είμαστε απλά μια οπτική αλληγορία με σκοπό να προσωποποιήσουμε την αφηρημένη σκέψη».

Προφανώς και δεν πρόκειται για βιοτέχνες, με την κυριολεκτική και τρέχουσα έννοια του όρου. Οι βιοτέχνες είναι δύο ή και περισσότεροι, απ’ ό,τι αφήνεται να εννοηθεί στις λιγοστές πληροφορίες που δίνουν για την ταυτότητά τους. Ένας ξεχωρίζει, καθότι έχει και το δικό του, προσωπικο blog, με εμφανή ποντιακή προέλευση. Θα πούμε παρακάτω για αυτόν.
Εκτός κι αν είναι ένας, με πολλά πρόσωπα… Άβυσσος η ψυχή του blogger και άμα είναι και Πόντιος…
Ας μείνουμε, λοιπόν, στα καταγεγραμμένα ή όσα μπορούμε να εικάσουμε. Πιθανώς από Βόρεια Ελλάδα ορμώμενοι (πολύ ΠΑΟΚΑΡΑ γαρ) αλλά όρκο δεν παίρνουμε, επάγγελμα «Καλές Τέχνες». Έτερον ουδέν.
Ισοπεδωτικοί στις απόψεις, καταγγελτικοί, με έναν καημό να διαπερνά σχεδόν όλες τις αναρτήσεις.
Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε οι Έλληνες, την ώρα που τα πάντα έχουν ξεπουληθεί από μια κυβέρνηση που συνεχίζει, αλαζονικά και ανάλγητα, να μας πατά στο λαιμό. Καταπέλτες κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Καταγγελτικοί ταυτόχρονα και προς τη σύνολη Αριστερά, κυρίως προς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους πολίτες αυτής της χώρας που, όπως γράφουν, είμαστε συνυπεύθυνοι, αφού αδιαφορούμε και ιδιωτεύουμε.

Δείγματα και… δήγματα γραφής
Ανύπαρκτη Αριστερά
Έστω για μία φορά κάντε κάτι για το καλό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη σε αυτή τη χώρα. Όλα τα κόμματα της Αριστεράς είναι κάτι περισσότερο από συνυπεύθυνα με τους άλλους που μας βουλιάζουν.
Ζούμε τις χειρότερες εποχές και αντί να το «εκμεταλλευτούν» οι απανταχού αριστεροί και να ωθήσουν τον κόσμο στην ανατροπή και την επανάσταση, το μόνο που σκέφτονται είναι να μη χάσουν το βόλεμά τους και το δικό τους μερίδιο στη ρεμούλα και την κονόμα, χωρίς να προσφέρουν τίποτα… Φοβούνται και το ξέρουν ότι αν ξυπνήσει και επαναστατήσει ο λαός, θα τους πάρει και αυτούς η μπάλα…..
Koυκουέδες και ΣΥΡΙΖιώτες είστε συνυπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας…
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Το τέλος της δημόσιας παιδείας…
Κλείνετε τα αθλητικά σχολεία….
Δεν σας φτάνει που η παιδεία που παρέχετε είναι κάτω από το μηδέν,
θέλετε να στείλετε όλα τα παιδιά στα μπαράκια
και στα Ιnternet καφέ;
μην το πολυζορίζετε, ρε σεις…
μοιράστε χύμα ναρκωτικά έξω από τα σχολεία να τελειώνουμε…
Οι αμέτοχοι της κοινωνίας… ιδιώτες… idiot…
Είμαστε μέσα στην πολιτική και την οικονομία αυτού του κράτους όπου τυχαίνει να ζούμε. Ζούμε και κινούμαστε με βάση την υπάρχουσα πολιτική και οικονομία – θέλουμε δεν θέλουμε.
Δεν γίνεται, επομένως, να την αγνοούμε.
Αν την αγνοούμε τότε ιδιωτεύουμε, δηλαδή καταντάμε idiot (έτσι αποκαλούσαν οι Ρωμαίοι όσους πολίτες δεν συμμετείχαν στα κοινά της πολιτείας).
Ίσως δεν είναι τυχαίο που η αγγλική λέξη idiot που σημαίνει πνευματική καθυστέρηση προέρχεται από την ίδια αρχαία λατινική λέξη… Γι’ αυτή την πνευματική καθυστέρηση ευθύνεται η παιδεία που παρέχει το εθνικό αστικό κράτος, σε σημαντικό βαθμό. Διότι δεν στοχεύει στο να διαμορφώνει πολίτες, αλλά καταναλωτές… και εξειδικευμένους εργάτες-υπηκόους, πειθήνια όργανα, χωρίς κρίση.
Συνεχίστε να παίζετε το παιχνίδι τους… συνεχίστε να αδιαφορείτε, να απέχετε απ’ όλα, συνεχίστε να είστε αδιάφοροι και η στάση σας να είναι το δεκανίκι τους… είστε συνυπεύθυνοι…

Για τους πολιτικούς
– Δεν τους έχουμε ανάγκη…
– «Οι πολιτικοί χρειάζονται τους δημοσιογράφους για να επιβιώσουν και οι δημοσιογράφοι τους πολιτικούς.
Εμείς οι υπόλοιποι θα έπρεπε να μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς»

Δυο λόγια για τον παλαλό
(έναν απο τους βιοτέχνες)
palalos https://palalos.blogspot.com/

Συναπάντεμαν παλαλών και σεφτελών. Οι παλαλοί εχόρευαν ση παλαλού τ’αλώνι κι ο παλαλός πα έλεεν αούτοιν ολ’ τεμόν είν.
«’Εχω τρέλλα στο μυαλό-Εξέγερση και ρομαντισμός ενάντια στη γκλαμουριά-Παλαλοί και παλαλά».
Στο blog του Παλαλού, σχεδόν όλα τα ποντιακά sites και blogs και συζήτηση για την παοκάρα.
Επίσης, πηγές για την ποντιακή γενοκτονία. Άφθονο χιούμορ και… βικιπεδία στα… ποντιακά.
«Ανοιχτόν εγκυκλοπαίδεια ντο γράφκεται και τρανείν απ’ ατείντς πη θέλ’νε.».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!