Με ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τη συμπαράταξη ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, που προχώρησαν από κοινού στη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΔΟΘ, αποκλείοντας τις υπόλοιπες παρατάξεις. Να θυμίσουμε ότι η Αριστερά συνολικά ήταν η πρώτη δύναμη στις τελευταίες εκλογές, ενώ η ΔΑΚΕ σημείωσε μεγάλη πτώση στα ποσοστά της.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ, ολοκληρώθηκε η συμπαράταξη των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Προχώρησαν στη συγκρότηση από κοινού του προεδρείου της ΕΔΟΘ, αποκλείοντας από το προεδρείο όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αγαστή συνεργασία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και βέβαια δείχνει καθαρά την αντίληψη που έχουν για το συνδικαλιστικό κίνημα. Ενδιαφέρονται μόνον για τους συσχετισμούς και την κατανομή των αξιωμάτων και όχι για την υπεράσπιση των αξιών των συνδικάτων, του αγωνιστικού και ταξικού προσανατολισμού τους και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για να ανατραπούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της Ν.Δ. προηγούμενα.
Η συγκρότηση του προεδρείου της ΕΔΟΘ έξω και πέρα από την παγιωμένη θέση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος για τη συγκρότηση όλων των οργάνων του κινήματος σε αναλογική και αντιπροσωπευτική βάση, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, σηματοδοτεί τις επιδιώξεις των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τα όργανά του απόλυτα υποταγμένα στη δικομματική διαχείριση των πάντων σε αυτή τη χώρα και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της προσπαθεί να υπονομεύσει το ίδιο το κύρος των συνδικάτων, για να μειώσει τις όποιες αντιστάσεις των εργαζομένων, για να περάσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά της μέτρα, μέτρα που υπαγορεύει η Τρόικα και η ίδια υλοποιεί με απόλυτη ακρίβεια.
Η γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης καταγγέλλει τη δικομματική συγκρότηση του προεδρείου της ΕΔΟΘ από την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους και τα συνδικάτα τους να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες που είναι έξω από τις διαθέσεις των εργαζομένων και δεν αναλογούν με τα αποτελέσματα του ίδιου του συνεδρίου.       
     

Λ. Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!