Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» αποκάλυψε και όλη τη γύμνια και υποκρισία των διανοουμένων. Τουλάχιστον μιας πολύ μεγάλης μερίδας τους, πλειοψηφικής στις περισσότερες δυτικές χώρες.

Απ’ αυτούς που κάνουν την πάπια για να μη χάσουν τα προνόμιά τους ως εκείνους που έχουν αναλάβει εργολαβικά να εξωραΐζουν το σύστημα, βρίσκοντας τις απαραίτητες δικαιολογίες για τις κρατικές αγριότητες και προσφέροντας την υψηλή κάλυψή τους στους ενόχους. Απ’ αυτούς που έχουν τα διανοητικά εφόδια να πείθουν τις μάζες και να συμβάλλουν στη χειραγώγησή τους από τις κυβερνήσεις, τα μονοπώλια και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» δεν θα μπορούσε να συρρικνώσει τόσο πολύ τη δημοκρατία, να παραχαράξει τους θεσμούς και να εξουδετερώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες χωρίς την καταλυτική συνδρομή των διανοουμένων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Απαγωγές και παράνομες συλλήψεις, βασανιστήρια, εξαφανίσεις, στοχευμένες και παράπλευρες δολοφονίες, φυλακίσεις επ’ αόριστον χωρίς κατηγορίες, χωρίς συνηγόρους και χωρίς δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια. Ξένων, αλλά και υπηκόων δυτικών κρατών. Αυτή είναι η συνακόλουθη του νεοφιλελευθερισμού εξέλιξη του «ηθικού, νομικού και πολιτικού πολιτισμού» της Δύσης που όχι μόνο δεν εξεγείρει το πλήθος των διανοουμένων, αλλά και βρίσκει ανάμεσά τους πάμπολλους απολογητές οι οποίοι ανασκαλεύουν ακόμα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού που αποτελούν παρελθόν, προκειμένου να συγκαλύψουν τον εκφυλισμό και τις πρωτοφανείς βαρβαρότητες των δυτικών καθεστώτων που είναι σύγχρονες και παρούσες.

Αηδιάζων,
Γκαούρ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!