Τις μέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη μια τρομοκρατική δολοφονική επιχείρηση του ινδικού κράτους, υποστηριζόμενη από εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς με τη συνδρομή και παραστρατιωτικών οργανώσεων, με στόχο το τσάκισμα της αντίστασης των φτωχών αγροτών σε εκτεταμένες περιοχές της Ινδίας, όπου κατοικούν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια αγροτών.

Οι βασικοί λόγοι της στρατιωτικής επιδρομής είναι η αρπαγή της γης των φτωχών ανθρώπων και το πέρασμά της στις πολυεθνικές για τη ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου αυτών των εκτεταμένων περιοχών. Να σημειώσουμε, ακόμη, πως το κράτος της Δυτικής Βεγγάλης βρίσκεται ανεπίσημα σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».
Παρά τις μαζικές δολοφονικές επιδρομές του αντιδραστικού ινδικού κράτους, το κίνημα των αγροτών δυναμώνει και αποκρούει τις δολοφονικές επιθέσεις.  Οι ινδικές αρχές, για να κάμψουν το κίνημα αλληλεγγύης στην πάλη των αγροτών, έχουν ξεκινήσει ένα άγριο κυνηγητό στους διανοούμενους υποστηρικτές της αντίστασης, όπως για -παράδειγμα- στη γνωστή συγγραφέα Αρουντάτι Ρόι. Παράλληλα συνεχίζεται η πολιτική βίας και τρομοκρατίας ενάντια στα στελέχη και μέλη του αριστερού επαναστατικού κινήματος της χώρας, με τελευταίο και χαρακτηριστικό περιστατικό την εξωδικαστική δολοφονία, μετά τη σύλληψή τους, δύο στελεχών του Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκού).
Μετά από πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ), αριστερές και δημοκρατικές οργανώσεις της Ελλάδας πραγματοποίησαν την Τρίτη 6 Ιουλίου διαμαρτυρία έξω απ’ την Πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα, απ’ όπου και η σχετική φωτογραφία. Το κείμενο της διαμαρτυρίας υποστήριξαν οι οργανώσεις ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), ΚΟΕ, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΣΕΚ, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Γέφυρα των Λαών της Ανατολής».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!