Η Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εξέλεξε ένα δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Ναυπάκτου με ποσοστό 8,5%. Είχε συνεχή δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια και με τη συνένωση έξι δήμων της περιοχής και τη δημιουργία του δήμου Ναυπακτίας άπλωσε τη δραστηριότητά της σε όλη την περιοχή της Ναυπακτίας.

Κρατώντας τα χαρακτηριστικά που έχει κατακτήσει, αυτό το διάστημα ανοίχθηκε στη κοινωνία της περιοχής και με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Κίνησης θα συμμετέχει και στις επόμενες εκλογές σε συνεργασία με πολίτες και σχήματα από τους άλλους δήμους. Σε πρόσφατη δήλωση του δημοτικού συμβούλου της Κίνησης Κ. Καρακώστα αναφέρεται: «Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας μπορούν να γίνουν η ευκαιρία ν’ αλλάξουμε την πορεία των δημοτικών μας πραγμάτων. Στον Δήμο Ναυπακτίας, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας αλλά και τα πρόσθετα εμπόδια που βάζει ο ‘Καλλικράτης’, μπορούμε να δημιουργήσουμε το καινούριο. Τα χρίσματα και οι κομματικές ‘στηρίξεις’ δεν μας ενδιαφέρουν. Μόνο όποιος δεν μπορεί να σταθεί όρθιος μόνος του, ζητά «στήριξη». Εξάλλου, στα υπόγεια που μοιράζονται τα ‘χρίσματα’ δεν ευδοκιμεί η δημοκρατία και η διαφάνεια. Αυτό που χρειαζόμαστε στο νέο Δήμο Ναυπακτίας είναι μια ομάδα ανθρώπων που λειτουργώντας συλλογικά και δημοκρατικά θα ανοίξει νέους δρόμους στη διοίκηση του δήμου. Εμείς στην Κίνηση Πολιτών έτσι θα προχωρήσουμε. Συνεργαζόμαστε ήδη με συνδημότες μας από τους έξι δήμους, προχωράμε ανεξάρτητα και καθαρά και θα είμαστε παρόντες στις επόμενες εκλογές με στόχο τη διοίκηση του δήμου.

Δεν θέλουμε όμως μόνο τη στήριξή σας. Ζητάμε την ενεργό συμμετοχή σας στα δημοτικά πράγματα και όχι να μας δώσετε τη διοίκηση του δήμου «με απευθείας ανάθεση». Γιατί δεν είμαστε εργολάβοι της πολιτικής. Ο δήμαρχος με «κοστούμι-γραβάτα-χαιρετούρα» και φιλικό χτύπημα στην πλάτη έχει για όλους μας τελειώσει και δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν.»

dimos-nafpaktias.blogspot.com
Η Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου σε νέα γενική της συνέλευση περί τα μέσα Σεπτεμβρίου θα αναδείξει τον επικεφαλής του δημοτικού σχήματος στη Ναυπακτία και θα συζητήσει και τον τρόπο που θα παρέμβει στις επόμενες εκλογές

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!