Πηγές του Δρόμου από τις Βρυξέλλες, πολύ κοντά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αποκαλύπτουν ότι ο Παπανδρέου θυσίασε και υποθήκευσε το μέλλον της χώρας στη σύνοδο κορυφής, καθώς απέρριψε την καταφανώς σωτήρια πρόταση του γερμανικού Ράιχ να αποτελέσει η χώρα επισήμως το 17ο κρατίδιο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Είναι προφανές ότι μία τέτοια εξέλιξη θα εξασφάλιζε το μέλλον των επόμενων γενεών και θα απάλλασσε δια παντός τη χώρα από το ντροπιαστικό καθεστώς υποτέλειας, όπως κι αν το βαφτίσει τώρα το (πώς να το χαρακτηρίσει κανείς) πολιτικό προσωπικό. «Αρνήθηκα για να υπερασπιστώ την εθνική κυριαρχία», εξομολογήθηκε ο πρωθυπουργός εμπιστευτικά στην «πηγή» μας. Όπως ήταν αναμενόμενο η εξόφθαλμη αυτή επιλογή, που επιεικώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εθνική μειοδοσία, συγκαλύφτηκε, θάφτηκε στεγνά από το σύνολο της διαπλοκής που λυμαίνεται τα ΜΜΕ. Κατ’ ευφημισμόν επιτροπεία, εποπτεία και τα συναφή, σε ένα νέο όργιο προπαγάνδας κατακλύζουν οθόνες και μικρόφωνα από τα ξημερώματα της παραμονής της επετείου ενός άλλου μεγάλου ΟΧΙ πριν από 71 ολόκληρα χρόνια.
Η χώρα θυσιάστηκε για χάριν υπέρτατων συνταγματικών αρχών. Δε θα αποκτήσουμε αποτελεσματική διοικητική μηχανή, οι εργαζόμενοι δε θα απολαμβάνουν τις παροχές του κράτους πρόνοιας και του συστήματος υγείας, ούτε βέβαια τους μισθούς, όλα όσα συνιστούν εδώ και 50 χρόνια το γερμανικό «θαύμα». Κι έτσι θα διασώσουν τις θέσεις τους ως μαριονέτες και αχυράνθρωποι όλοι αυτοί που έδωσαν τη μάχη για την επιβίωση της χώρας. Δηλαδή, οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους και ορκίζονταν στην πατριωτική τους τιμή ότι η συμφωνία των Βρυξελλών, όχι της… 21ης Ιούλη, αλλά η τελική της 27ης Οκτωβρίου, ως την επόμενη τελική – τελική, σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει την κρατική υπόσταση και κυριαρχία. Αλλά, ας είμαστε δίκαιοι. Στη μεγάλη εθνική μάχη συμπαρατάχθηκαν και ο ΣΕΒ και οι τραπεζίτες, που κατήγγειλαν προκαταβολικά ως μεγίστη εθνική ντροπή το «κούρεμα» του χρέους.
Τώρα βέβαια, που τα ονοματάκια τους διασώζονται στην ταμπέλλα του μετοχολογίου της εγχώριας υπεργολαβικής μαφίας, κάνουν γαργάρες στοματικής υγιεινής, γιατί μιλήσανε, πράγματι πολύ…
Οι μεγάλοι σύμμαχοί μας
Γερμανοί, σε μία ακόμη πολιτική επιλογή ευρωπαϊκού αλτρουισμού θα διαθέσουν έμπειρα στελέχη που θα εγκατασταθούν εδώ, ώστε να δώσουν τη μάχη από κοινού με τους ντόπιους πολιτικούς αστέρες για την εθνική ανόρθωση.
Η ιστορία θα καταγράψει πώς χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία. Δε γίναμε κρατίδιο του Ράιχ, παραμείναμε προτεκτοράτο. Αλλά, το είπε ο πρωθυπουργός, αυτός ο περήφανος λαός διέσωσε την εθνική ανεξαρτησία του. Μια τέτοια επιτυχία αξίζει όχι μόνο 180 βουλευτές, αλλά μέχρι και… δημοψήφισμα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!