Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ με ελληνικές υπογραφές που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο αραβικό διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα αλλά και στο αγγλικό, με εφτά συνολικά επαναλήψεις, που αναφέρεται στις προσπάθειες ξένων και Ελλήνων ακτιβιστών για το σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζας.

Χρηματοδοτήθηκε από το Αλ Τζαζίρα κι έχει τη σφραγίδα πολλών Ελλήνων και Αράβων δημιουργών. Ανάμεσά τους Νασίμ Αλάτρας (παραγωγός) και Νίκος Ζηργάνος (σεναριογράφος). Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Γιώργος Αυγερόπουλος και Γιάννης Καρυπίδης, η διεύθυνση παραγωγής είναι της Αναστασίας Σκουμπρή, η μουσική του Γιάννη Παξεβάνη, η διεύθυνση φωτογραφίας των Γιάννη Αυγερόπουλου και Γιώργου Αλεξόπουλου, η ηχοληψία του Κώστα Καταληματία και το μοντάζ των Γιάννη Μπιλίρη και Αννας Πρόκου. Την αραβική και αγγλική έκδοση του ντοκιμαντέρ επιμελήθηκαν ο Σάαντι Αλ-Αγιούμπι και η Δανάη Λιβαδά αντίστοιχα.

 

Το ντοκιμαντέρ θα πάρει μέρος στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί δυο φορές, η πρώτη θα γίνει στην «Oλύμπιον» τη Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 και ώρα 22:30 και η δεύτερη στην αίθουσα «Φρίντα Λιάππα» την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 και ώρα 17:00.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!