Συνάντηση
συντονισμού
για τις αυξήσεις
των εισιτηρίων
Την Τετάρτη 19 Γενάρη, στις 19:00, στο @Ρουφ (Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως 10) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα: «Νίκη στην απεργία στις συγκοινωνίες –«Δεν πληρώνω» το χαράτσι στα εισιτήρια και στις κάρτες.» Πλατιά συνάντηση συντονισμού συνδικαλιστικών, τοπικών, δημοτικών και φοιτητικών σχημάτων και κινήσεων για την δημιουργία μιας πλατιάς πρωτοβουλίας συντονισμού ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης στις αστικές συγκοινωνίες.

Με γονείς επιζήσαντες από το Άουσβιτς, στόχος των Σιωνιστών της Αμερικής, με δεκαετή απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ, συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Η βιομηχανία του ολοκαυτώματος», ο καθηγητής Νόρμαν Φίνκελσταϊν θα μιλήσει για την Παλαιστίνη, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στο Πολυτεχνείο.
Να μην λείψει κανείς!

Ανοιχτή συνέλευση
για το ΔρόμοςΤv

Ανοιχτή συνέλευση στο χώρο πολιτισμού @Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρόνικου 18, Γκάζι), θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/1, στις 19:00, με θέμα τη δημιουργία και λειτουργία του ΔρόμοςΤv, μιας διαδικτυακής τηλεόρασης των εργαζομένων, των κινημάτων και της Αριστεράς. Είναι ένα εγχείρημα που προκύπτει ως ανάγκη, λόγω των αποκλεισμών και της παραπληροφόρησης που υφίστανται τα κινήματα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η διαδικτυακή τηλεόραση ΔρόμοςΤv θα περιλαμβάνει ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις, εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Μετά τη συνέλευση, θα ακολουθήσει πάρτι οικονομικής ενίσχυσης του εγχειρήματος.

■ Σάββατο 15/1
Αθήνα
Χαριστικό Παζάρι βιβλίων διοργανώνει ο Σκόρος και η Αυτοδιαχειριζόμενη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Αυτόνομου Στεκιού. Από τις 12:00 στο Σκόρο (Ζ. Πηγής & Ερεσού).

■ Σάββατο 15/1
Αθήνα, Χαλάνδρι
Κοπή πίτας της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου και παρουσίαση του ταξιδιού στην Αίγυπτο, τη Συρία και την Ιορδανία από τον Γιώργο Λιερό και άλλους. Πλούσιο υλικό σε φωτογραφίες και βίντεο, ωραίες αφηγήσεις και οι άγνωστες πτυχές αυτών των τριών χωρών. Ακολουθεί τσιμπούσι. Από τις 19:00 στο Στέκι της Αβέρωφ 7Α.

■ Σάββατο 15/1
Αθήνα, Πετρούπολη
Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη διοργανώνει ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Βοτανικός Κήπος. Προλογίζει ο Στέλιος Ελληνιάδης και ακολουθεί συναυλία με τη ρεμπέτικη κομπανία «Οινομάδες». Στις 20:00 δίπλα στον Αγ. Δημήτρη.

■ Κυριακή 16/1
Αθήνα, Αιγάλεω
Εκδήλωση για το όρος Αιγάλεω – Ποικίλο – Λ.Κουμουνδούρου διοργανώνει το Συντονιστικό φορέων για να παρουσιαστεί η πρόταση να ενταχθεί η περιοχή στις προστατευόμενες από το νέο Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας. Στις 10:00 στο Δημαρχείο Αιγάλεω.

■ Κυριακή 16/1
Λιβαδειά
Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Ποίηση και Επανάσταση. Η περίπτωση Μαγιακόφσκι» διοργανώνει ο Χώρος Διαλόγου και Δημιουργίας «Καμπάνη 2» σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς και το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στις 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς.

■ Σάββατο 15/1
Αθήνα
Συναυλία με τους Biomass, Mecha/Orga, Balinese Beast + Bwana, P.S. Stamps Back + Monotonik και dj sets. Στις 22:00 στο Ξύλινο Στέκι στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256). Είσοδος δωρεάν

■ Σάββατο 15/1
Αθήνα, Εξάρχεια
Συναυλία με τους Νίκο Σπυρόπουλο και Pink Tank. Στις 22:30 στο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66). https://www.nosotros.gr

■ Σάββατο 15/1
Αθήνα, Βύρωνας
«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο από τη θεατρική ομάδα «Πάροδος» του συλλόγου Φλωριάδας. Διοργάνωση: Χώρος Αναζήτησης και Διαλόγου Βύρωνα. Στις 20:30 στο πολιτιστικό κέντρο Λουίζα (Ν. Ελβετίας 34). Είσοδος ενίσχυσης 5€

■ Κυριακή 16/1
Αθήνα, Εξάρχεια
Προβολή της ταινίας «Il divo» του Paolo Sorrentino (2008). Η ιστορία τού εφτά φορές πρωθυπουργού Τζούλιο Αντρεότι, του ισχυρότερου πολιτικού της μεταπολεμικής Ιταλίας.
Στις 21:00 στο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66). Είσοδος ελεύθερη.

■ Κυριακή 16/1
Ηράκλειο
Προβολή της ταινίας «Ο ταξιτζής» του Μάρτιν Σκορτσέζε. Στις 21:00 στον πολυχώρο Ξαστεριά (Ραδαμάνθυος 5, έναντι Αγ. Μηνά). Είσοδος ελεύθερη.

■ Τρίτη 18/1
Αθήνα, Πετρούπολη
Προβολή της ταινίας «Η χώρα των τυφλών» του Laurent Cantet (2006). Στις 21:00 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Βοτανικός Κήπος (δίπλα στον Αγ. Δημήτριο).

Δύο χρόνια χωρίς
τον σ. Άγγελο Παπαδόπουλο

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο σύντροφος Άγγελος Παπαδόπουλος έφυγε από κοντά μας. Η πολύτιμη βοήθειά του, η κριτική του, το χιούμορ του –ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις που περνούσε ο ίδιος– μας λείπουν. Περισσότερο μας λείπει το αισθητήριό του, ο τρόπος που αντιλαμβανόταν τις καταστάσεις, τα σχόλιά του. Ο Άγγελος, παλιός σύντροφος από την ΠΠΣΠ Ιταλίας και το ΚΚΕ (μλ), και στη συνέχεια την Α/συνεχεια, θα ήταν ανεκτίμητος σε αυτές τις συνθήκες.
Οι σύντροφοι της Πάτρας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!