Μια πρωτοβουλία που πήρε ο Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας»

Κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές υπομένουν το βάσανο των Πανελληνίων και των φροντιστηρίων. Εμείς ως φοιτητές πάντα σταθήκαμε εμπόδιο στη φροντιστηριοποίηση της Παιδείας, καθώς αποτελεί εμπόδιο για τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών στη πορεία τους προς το πανεπιστήμιο και τη γνώση. Πάντα θα απαιτούμε την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ώστε να καταστεί το φροντιστήριο περιττό, με τη παράλληλη απορρόφηση των καθηγητών των φροντιστηρίων στα σχολεία.
Αντιλαμβανόμενοι όμως τη κατάσταση στη κοινωνία και τη δυσκολία που έχουν πολλοί μαθητές να βρουν τα χρήματα για να προετοιμασθούν για τις πανελλήνιες αποφασίζουμε να διεξάγουμε εμείς οι ίδιοι μαθήματα φροντιστηριακού τύπου. Συγκεκριμένα θα προσφέρονται δωρεάν μαθήματα «ΑΟΘ», «ΑΟΔΕ» και «Πληροφορικής» σε μαθητές που έχουνε ανάγκη. Τρεις διαθέσιμες αίθουσες της σχολής από μια φορά την εβδομάδα δεσμεύονται από το Φοιτητικό Σύλλογο γι’ αυτό το σκοπό. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τμήματα για τα μαθήματα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον», «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».
Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι του δικτύου αλληλεγγύης που αναπτύσσεται σε κάθε γειτονία. Αλληλεγγύης που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αντίσταση απέναντι σε (συγ)κυβέρνηση, Τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ), εργοδότες , σε όλους όσους λεηλατούν τις ζωές μας. Με δράσεις αλληλεγγύης και αντίστασης θα σταθούμε απέναντι στον προωθούμενο εκφασισμό και τη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Οι μαθητές και οι γονείς τους μπορούν να μας βρουν είτε στο τηλέφωνο 6948904650 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], για οποιαδήποτε απορία.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!