Του Ζώη Πολυζωίδη. Η επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμών της Βολιβίας κ. Pablo Cesar Groux Canedo στη Θεσσαλονίκη ήταν άκρως επιτυχημένη, πολλαπλά χρήσιμη και κινηματικά ενδιαφέρουσα. 

Η επιτυχία εκδηλώθηκε από την αναπάντεχη συμμετοχή και ανταπόκριση του λαού της Θεσσαλονίκης, που ένιωσε την ανιδιοτέλεια και τη γνήσια επαναστατική διάθεση ενός ανθρώπου που ταξίδεψε, για να έρθει και μετά να επιστρέψει στη χώρα του, 16.000 μίλια επί 70 περίπου ώρες προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του αγώνα του Βολιβιανού Λαού ο οποίος, πριν από 13 χρόνια, υπέστη όλα αυτά που εμείς ζούμε σήμερα.
Πράγματι, στην ουσία των πολιτικών πραγμάτων δόθηκε αποστομωτική απάντηση στο ψευτοδίλημμα που παρουσιάζουν: τη λύση των μνημονίων ως μονόδρομο, και χωρίς αυτά το χάος. Να λοιπόν που υπάρχει και άλλη λύση!!! Να που υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ!!! Και δεν είναι άλλη από οργάνωση του λαού, που μπορεί να πάρει στα χέρια του την τύχη της πατρίδας του. Τέλος, εντυπωσιακή είναι και η συμπαράσταση των διεθνών κινημάτων, που προσέφεραν στο Σωματείο Εργαζομένων στην Ε.Υ.Α.Θ. τις απαραίτητες βοήθειες –επαφές και οικονομική κάλυψη– προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο μοναδικό στα συνδικαλιστικά δρώμενα γεγονός.

* Ο Ζώης Πολυζωίδης είναι γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ και μέλος του συντονιστικού πολιτών  και φορέων «SOSτε

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!