Έχουν φουλάρει τις μηχανές για να μετατρέψουν μια καθημαγμένη κοινωνία σε αναμορφωτήριο πειθάρχησης στις νόρμες του προγράμματος που «μας σώζει».

Οποιαδήποτε αμφισβήτηση τη λοιδορούν και τη χαλκεύουν. Μόνο οι συμβατές απόψεις με τη μερκελική ορθοδοξία καθαγιάζονται ως υπεύθυνες και ρεαλιστικές. Όσα πολιτικά στελέχη τολμήσουν να παραβούν τα ήθη που επιβάλλει η ομερτά, ο νόμος σιωπής της κλεπτοκρατίας, αυτομάτως συκοφαντούνται με τέτοια δύναμη πυρός από τα πανίσχυρα Μέσα των καναλαρχών, που είναι αμφίβολο πώς μπορεί να αντέξει το βάρος, όχι ένα πολιτικό στέλεχος, αλλά ένας άνθρωπος με βάση τα συνήθη όρια της ψυχικής αντοχής. Όσοι πρωτοστατήσουν ή σταθούν αλληλέγγυοι σε κοινωνικούς αγώνες και αντιστάσεις, χαρακτηρίζονται τρομοκράτες και ζητιέται η ποινική τους δίωξη. Απίστευτες γκεμπελικές μεθοδεύσεις σπίλωσης εξυφαίνονται σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια σε απευθείας σύνδεση με διευθυντικά εκδοτικά κέντρα.
Τρία επίκαιρα παραδείγματα: Το «όχι» της Κύπρου οι πρωτεργάτες της καταστροφής το αξιοποίησαν για να εφορμήσουν με όλα τα μέσα εναντίον του κυριαρχικού δικαιώματος να ορίζει ένας λαός τη μοίρα του, όπως κρίνει αυτός κι όχι όπως διατάζει το Βερολίνο και το διευθυντήριο της ευρωκρατίας. Σε ομοβροντία οι κυβερνητικοί εταίροι και τα ΜΜΕ πανηγύρισαν από σαδιστική ηδονή για την παγίδευση της Κύπρου στον ωμό εκβιασμό της από την ΕΚΤ. Έφταιξε, προφανώς, ο… ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να ομολογήσουν την εγκληματική προδοτική τους συνενοχή. Στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα βγάζει μάτι πλέον το οργανωμένο «λιντσάρισμα», η δημόσια διαπόμπευση που λαμβάνει απροκάλυπτα χυδαία σεξιστικά χαρακτηριστικά σε βάρος της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωσταντοπούλου. Η … «υστερική» είναι μάλλον ο ηπιότερος χαρακτηρισμός, μόνο και μόνο γιατί επιμένει να αποκαλύπτει τις αθλιότητες της λίστας Λαγκάρντ και κυρίως τους πρωταγωνιστές με ονοματεπώνυμα. Ε, αυτό δεν το επιτρέπει η υπεράνω υποψίας πολιτική και οικονομική ελίτ. Στις Σκουριές της Χαλκιδικής αγωνιστές πολίτες κατηγορούνται ως πρωταίτιοι της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας χρυσού. Η εισβολή των ΜΑΤ στο χωριό μετατράπηκε σε φιάσκο για την κυβέρνηση, όμως οι έρευνες «απέδωσαν καρπούς». Ενοχοποίηση, στιγματισμός, παραδειγματισμός.
Εδώ βρίσκεται η ουσία. Όσα υφίσταται ο τόπος λαμβάνουν μια εφιαλτική χροιά ολοκληρωτισμού. Αναμόρφωση, σωφρονισμός, παραδειγματισμός σε ανατριχιαστικά πρότυπα εξανδραποδισμού, φόβου και εθελοδουλίας. Είναι λογικό, εφόσον μόνον έτσι ίσως εξασφαλίσει το πρόγραμμα εχέγγυα «επιτυχίας». Ξέρουν τι κάνουν. Κανένα θετικό όραμα δεν έχουν για να εμπνεύσουν. Όμως διαβάζουν λάθος τη σχετική ύφεση στην κοινωνική ένταση. Όσο ωθούν στα άκρα, τόσο ευοδώνονται αντίστροφες διεργασίες συνειδητοποίησης, αντίστασης και αναζήτησης εναλλακτικής προοπτικής. Το πεδίο του αντίστροφου παραδειγματισμού σε απελευθερωτικά και ανατρεπτικά προτάγματα, παραδόξως, διευρύνεται. Κι είναι προνομιακό πεδίο της Αριστεράς.  

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!