Ξεσηκωμός κατά του αποτρόπαιου εγκλήματος της κυβέρνησης του Ισραήλ. Ελλάδα – Τουρκία να δράσουν από κοινού.

 

Όλοι, όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου, στις 7μ.μ., έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα και 6 μ.μ., στην Καμάρα Θεσσαλονίκης καθώς και στα καλέσματα στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια στα κατεχόμενα της Γάζας, που μετρά τουλάχιστον 19 νεκρούς, κατά τον ισραηλινό στρατό, και περισσότερους από 50 τραυματίες. Είναι μία αποτρόπαιη πράξη που υπερβαίνει ακόμα και τα ως τώρα εγκλήματα της κυβέρνησης του Ισραήλ εναντίον απλών πολιτών που αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Οι φιλειρηνικοί πολίτες πληρώνουν την πολύχρονη ανοχή που έχει επιδείξει η διεθνής κοινότητα, και ειδικά οι ΗΠΑ, στη κυβέρνηση του Τελ Αβίβ.

Η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τρόπο αναντίστοιχο της ισραηλινής βαρβαρότητας και της θρασύτητας, με την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση παραβιάζει κάθε διεθνή νομιμότητα. Απαιτούμε, όχι μόνο την παύση των κοινών κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το Ισραήλ, τώρα και στο μέλλον, αλλά η Ελλάδα να πρωτοστατήσει για τη διεθνή καταδίκη της ισραηλινής εγκληματικότητας. Ειδικότερα η Ελλάδα και η Τουρκία, της οποίας οι πολίτες υπήρξαν επιλεγμένος στόχος, από κοινού να συντονίσουν αυτήν την προσπάθεια.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων της αποστολής «Ένα καράβι για τη Γάζα», στην οποία συμμετέχουν 50 χώρες, και την ασφαλή επιστροφή τους.

Ζητάμε να ασκηθεί άμεσα διπλωματική πίεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να σπάσει ο αποκλεισμός στη Γάζα και να βρεθεί προ των ευθυνών της η κυβέρνηση του Ισραήλ η οποία διέταξε τη δολοφονική πειρατεία ενάντια στη νηοπομπή που, μάλιστα, έπλεε σε διεθνή ύδατα. Αυτή η δολοφονική πρόκληση δεν πρέπει να περάσει χωρίς συνέπειες.

Είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους και απαιτούμε την απελευθέρωση της φυλακισμένης Παλαιστίνης. Για εμάς η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να τεθεί εκτός νομιμότητας αφού διέταξε την ανήλεη σφαγή συνανθρώπων μας, των οποίων το έγκλημα ήταν ότι πάλευαν ενάντια στην καταδίκη των Παλαιστινίων σε ισόβια φυλάκιση εντός των τειχών της Γάζας.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 7 μ.μ. έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

 

31/5/2010

 

ΑΚΟΑ,

Νέες και νέοι της ΑΚΟΑ

 

 

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!