Αρχική αρχείο στηλών όλα είναι δρόμος Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση

Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση

Γράφει ο Θεόδωρος Τσελεπής

 

Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση

 

Είμαι από εκείνους που διαφώνησα για τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο. Πιστεύω πως ο τρόπος κατάρτισης των ψηφοδελτίων, θα έπρεπε να γίνεται άμεσα από όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Να κατατίθενται οι υποψηφιότητες σε μια κοινή λίστα και να ψηφίζονται σε συνελεύσεις των μελών. Είτε πρόκειται για Ευρωεκλογές, εθνικές, ή περιφερειακές εκλογές. Έτσι δεν θα υπήρχε κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση των υποψηφίων. Η υπόθεση με τη Σαμπιχά, είναι το πιο τρανό παράδειγμα, από όποια πλευρά και να το δει κανείς. Θεωρώ, πάντως, πως κάθε υποψηφιότητα έχει το δικό της βάρος. Πιστεύω πως αποτελείται από πολύ αξιόλογους ανθρώπους που θα δώσουν τη μάχη για τα συμφέροντα του λαού μας αν εκλεγούν, με συνέπεια και επιτυχία.

Δεν μπορώ, όμως, να μη σταθώ σε κάποιες περιπτώσεις υποψηφίων που κοσμούν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές. Είναι πραγματικά τιμή για την Αριστερά να είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, η Κωνσταντίνα Κούνεβα και η Δήμητρα Μανώλη.

Ο Μανώλης Γλέζος είναι από τους λίγους εναπομείναντες αγωνιστές της «νικηφόρας επανάστασης που χάθηκε». Συμβολίζει τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία. Αποτελεί παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. 92 χρονών και στέκει ακλόνητος στις ιδέες του. Παλεύει ακόμη όρθιος για τη δικαίωση των νεκρών. Πέρασε 16 χρόνια σε φυλακές και εξορίες, ενώ τρεις φορές καταδικάστηκε σε θάνατο. Αλήθεια, πόσοι έχουν το κουράγιο και τη δύναμη στα 90 τους να κατεβαίνουν στους δρόμους και να ψεκάζονται ξεδιάντροπα από τους κρανοφόρους του Δένδια; Είμαι σίγουρος πως αν εκλεγεί θα ξεσηκώσει τον τόπο για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Είναι ο άνθρωπος-σύμβολο όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά για την Ελλάδα που αντιστέκεται.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι πτυχιούχος Ιστορίας. Είναι στην Ελλάδα από το 2001. Από το 2003 έως και το 2008 εργάστηκε σε μεγάλη εργολαβική εταιρία, την ΟΙΚΟΜΕΤ, η οποία είχε αναλάβει τις υπηρεσίες καθαριότητας δημόσιων εταιριών, μεταξύ των οποίων και ο ΗΣΑΠ. Το 2004 οι συνάδελφοί της την εξέλεξαν στη Διοίκηση της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Στις 23/12/2008, καθώς επέστρεφε αργά το βράδυ από τη βάρδια της κι ενώ είχε ήδη υποστεί απειλές για τη δράση της, δέχτηκε αιφνίδια επίθεση με καυστικό οξύ (βιτριόλι). Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι ξανά όρθια. Αποτελεί παράδειγμα για όσους εκπροσωπούν τους συναδέλφους τους. Αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, πλήρωσε με την υγεία της και παρά τρίχα με τη ζωή της, τη συνέπειά της και τους αγώνες της. Ψηφίζοντας την Κούνεβα, ψηφίζουμε όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Ψηφίζουμε όλους τους αγωνιστές της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Δήμητρα Μανώλη, καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών, στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου. Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής των 595 Αγωνιζόμενων Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Εδώ και επτά μήνες, οι γυναίκες αυτές με τις σκούπες τους διδάσκουν ήθος, αντίσταση και αξιοπρέπεια. Ψηφίζοντας τη Μανώλη, ψηφίζουμε τις καθαρίστριες που συνεχίζουν να αντιστέκονται ενάντια στην ακροδεξιά συμμορία που παριστάνει την κυβέρνηση. Αυτές οι γυναίκες που παλεύουν με τις σκούπες τους για να ζήσουν τις οικογένειες τους, έχουν σώσει την τιμή ενός ολόκληρου λαού. Έχουν «καθαρίσει» για πάρτη μας.

 

tselepis70@gmail.com

(για άμεση επικοινωνία, παρατηρήσεις και διάλογο) &

www.facebook.com/pages/Όλα-είναι-δρόμος/

(γιατί υπάρχει κι αυτός ο τρόπος)

Σχόλια

Exit mobile version