έξω τ. 83

 

Μικρασιατική καταστροφή
Στη Μικρασιατική Kαταστροφή και τις συνέπειές της στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας επικεντρώνεται το φετινό σεμινάριο σύγχρονης Ιστορίας που διοργανώνεται από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς. Πρώτος ομιλητής ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, ο οποίος την Τρίτη στις 7.00 μ.μ. ανοίγει το διάλογο με θέμα: Το διακύβευμα του 1922. Η εκδήλωση θα γίνει στην Έπαυλη Δροσίνη – Βιβλιοθήκη Δ. Κηφισιάς (Αγ. Θεοδώρων και Κυριακού).

Ζωή χωρίς χρήματα
Έναν άλλο τρόπο ζωής, απαλλαγμένο από τη λογική του χρήματος μας προτείνει η ταινία Ζώντας χωρίς χρήματα της Νορβηγίδας σκηνοθέτριας Line Halvorsen. Το φίλμ που θα προβληθεί την Τετάρτη (8.00μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο με ελεύθερη είσοδο «παρακολουθεί» τη δασκάλα και ψυχοθεραπεύτρια Χ. Σβέρμερ από τη Γερμανία στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι οι ανταλλαγές προϊόντων, η προσφορά εργασίας, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρές αξίες από το χρήμα, τα δε αποτελέσματά τους θαυμαστά…

Τσίρκας
Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Στρατή Τσίρκα και στο πλαίσιο του κύκλου Λογοτεχνία: Οι ιστορίες των ανθρώπων, οι καθηγητές Γιάννης Παπαθεοδώρου και Μίλτος Πεχλιβάνος και η μεταφράστρια Μαρία Τοπάλη θα μιλήσουν την Τετάρτη το βράδυ (7.00 μ.μ.) στη μικρή σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109). Θέμα της συζήτησης Ο Στρατής Τσίρκας σήμερα: Το ενδιαφέρον και η σημασία της μετεμφυλιακής λογοτεχνίας για τις μετά το Πολυτεχνείο γενιές.

Κλείτος Κύρου
Μία ακόμη πλευρά του πολυσχιδούς έργου του Θεσσαλονικιού ποιητή Κλείτου Κύρου έρχεται να μας γνωρίσει η έκθεση φωτογραφίας και κολάζ που θα εγκαινιαστεί την προσεχή Πέμπτη στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας με θέμα Κλείτος Κύρου: Ψήγματα μνήμης 1936-2000. Φωτογραφίες και κολάζ» Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κωνσταντίνου 20), στις 8.00μ.μ.

 

Σχόλια

Exit mobile version