Εκ-Ποίηση
Με ένα μονόπρακτο της Φαίης Τζανετοπούλου βασισμένο στην ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη, που ερμηνεύει η Αγγελίτα Τσούγκου υποδέχεται η σκηνή του Black Box του Ιδρύματος Κακογιάννη (Πειραιώς 206) τη φετινή ημέρα της ποίησης. Η εκδήλωση με τον τίτλο Ποίηση στην εποχή της εκποίησης θα γίνει τη Δευτέρα (9:30μ.μ.) και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ανδρέα Παγουλάτου.

Ντοκιμαντέρ στην Ταινιοθήκη
Δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ με κοινό γνώρισμα την αναφορά τους στη ζωγραφική κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη το βράδυ (8:00μ.μ.) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Μ. Αλεξάνδρου και Ιερά Οδός). Πρόκειται για τις Χαρισματικές καλλονές (Gifted Beauties, 2000) της Νορβηγίδας Anne Kjersti Bjorn, που αναφέρεται στις σουρεαλίστριες καλλιτέχνιδες και το ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα Ελένη Μπούκουρη Αλταμούρα, η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος (2010). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις δημιουργούς των έργων.

I let a song… στην αίθουσα Νάκα
Εάν ενδιαφέρεστε για ένα μουσικό «ταξίδι» που ξεκινά από την όπερα και καταλήγει στους ήχους της τζαζ, δεν έχετε παρά να περάσετε χωρίς εισιτήριο την είσοδο της Aίθουσας Συναυλιών Νάκας στην οδό Ιπποκράτους το βράδυ της Τρίτης (8.30μ.μ.) Εκεί θα σας υποδεχθεί η σοπράνο Άννα Αλεξοπούλου, με μουσικές των George Gershwin, Duke Ellington, Cole Porter, Irving Berlin, Guy Wood, Frederick Loewe, συνοδεία των Μάνου Αθανασιάδη (πιάνο), Γιάννη Άννινου (μπάσο), Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο).

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!