Μπροστά στο κενό τελάρο του ζωγράφου όλα παίζονται. Προκύπτουν απρόοπτα θέματα, όπως τα γερασμένα σώματα που σπάνια βλέπουμε γυμνά, ο εγκλεισμός στα ιδρύματα, στις φυλακές, σε μέρη όπου το σώμα του ανθρώπου «αγιάζει». «Σώμα ευάλωτο», λοιπόν, ο τίτλος της νέας δουλειάς του Κυριάκου Κατζουράκη που απο τις 6 Μαϊου θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες τέχνης «Εκφραση» και Fizz. Μερικά έργα που θα δούμε αποτελούν  αναφορά στα δικά μας  λευκά κελιά που ποτέ δεν τάχουμε δει…

Spring Party

Με πάρτυ υποδέχεται την άνοιξη ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Mad Radio 106,2. Συμμετέχουν οι Professional Sinnerz και ο Κόμης X, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στις alternative hip hop επιτυχίες τους στο Άλσος Βεΐκου (Γαλάτσι) αύριο από τις 5 το απόγευμα.

Αντίο χειμώνα

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη η κινηματογραφική εβδομάδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε με τίτλο «Αντίο χειμώνα».

Στη διοργάνωση προβάλλονται λογοκριμένες ταινίες από τα τότε «υπαρκτά» καθεστώτα, οι οποίες δημιουργήθηκαν λίγο πριν την πτώση του Τείχους. Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός & Μ. Αλεξάνδρου).

Χαΐνηδες

Ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη στη Μικρασία κι από εκεί στα Βαλκάνια, με ηχοχρώματα και στίχους για το νόημα και το νήμα της ζωής, με «όχημα» τους Χαΐνηδες, θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή στη μουσική σκηνή Αυλαία (Α. Όρους 15, Βοτανικός), στις 11 μ.μ.

Συμπόσιο

Οι σκέψεις του Κ. Καστοριάδη δεν αποτελούν αφηρημένη φιλοσοφική αναζήτηση, αλλά κριτική προβληματική για ένα συγκεκριμένο πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη. Αυτήν την πρόταση έχει σκοπό να διερευνήσει το Συμπόσιο που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο (8 και 9 Μαΐου) στο Ιωνικό Κέντρο Σπουδών της Χίου. Συμμετέχουν: Γ. Αλατζόγου-Θέμελη, Γ. Δαρεμάς, Α. Θεοδωρίδης, Α. Κιουπκιολής, Ν. Κυριαζής, Γ. Ν. Οικονόμου, Θ. Πολλάτος, Σ. Ροζάνης, Β. Ρωμανός, Θ. Τάσης, Δ.Τσακίρη. Υπεύθυνοι του Συμποσίου είναι ο Γιώργος Οικονόμου και ο Ισίδωρος Κιολέογλου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!