Του Σαράντου Αλεξανδρή. Στο 35ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ευθύνη των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, με διαδικαστικά ζητήματα (κωλυσιεργία για οικονομική τακτοποίηση Σωματείων, κλπ.), με εντάσεις και πολύωρες διακοπές των εργασιών, δεν υπήρξε ουσιαστική συζήτηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης η συζήτηση ξεκίνησε αργά το βράδυ της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με λίγες ομιλίες και με την παρουσία πολύ λίγων συνέδρων.
Το ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΔΕΗ» εξέλεξε μια (1) έδρα στο νέο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Η εκπροσώπησή μας στη νέα Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ αποτελεί ένα μικρό αλλά σοβαρό βήμα. Με τις πρωτοβουλίες μας συλλογικά ως Συνδικαλιστική Κίνηση θα συμβάλουμε στην ενίσχυση της φυσιογνωμίας και της δράσης μας στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Το εγχείρημά μας να γίνει γνωστό στους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, να συμβάλλει στην ενίσχυση της λειτουργίας και των παρεμβάσεων των συνδικάτων, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προβολή και προώθηση των θέσεών μας και την προσπάθεια για αλλαγή των συσχετισμών στο σ.κ. προς όφελος του αυτόνομου, ταξικού και ριζοσπαστικού πόλου.
Δεν συγκροτηθήκαμε για τις εκλογές της ΓΕΝΟΠ αλλά για να αποτελέσουμε δύναμη μακράς πνοής, με συνέχεια και προοπτική στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ. Για να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει ο αποικιοκρατικός εξευτελισμός της χώρας μας, του λαού που έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο της κρίσης των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων, τρόικας και ΔΝΤ που στο όνομα του ευρώ εξυπηρετούν τους δανειστές μας, τις τράπεζες και τις αγορές. Να ανατραπεί η τρόικα, οι εγχώριοι συνεργάτες της και η πολιτική τους. Να ανοίξει ο δρόμος, να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του. Να αποκτήσουμε μια Δημοκρατία άξια της ιστορίας, των αγώνων και των θυσιών του λαού μας.
Άμεσο και κεντρικό καθήκον μας είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το λαό για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας και να αποτραπεί το περαιτέρω ξεπούλημα της ΔΕΗ, της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Η διεκδίκηση της ηλεκτρικής ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού προϋποθέτει την απόρριψη της πολιτικής της Ε.Ε., των «απελευθερώσεων των αγορών» και ταυτίζεται με την εθνικοποίηση του ηλεκτρενεργειακού τομέα, για μια ΔΕΗ Ενιαία και Καθετοποιημένη, 100% Δημόσια με Αποκλειστικότητα σε Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή, που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση τω ν λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη της χώρας.
Μόνο μια τέτοια ΔΕΗ μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό ρεύμα για το λαό, χιλιάδες νέες θέσεις σταθερής εργασίας, ικανοποιητικούς μισθούς και δικαιώματα.

*Ο Σαράντος Αλεξανδρής είναι μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
εκλεγμένος με την Αγωνιστική Ενότητα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!