Με συνταγές άλλων εποχών συνεχίζουν την επιχείρηση «εικονική πραγματικότητα»

Με μια κακοστημένη φιέστα με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, δανεικά φορτηγά και μηχανήματα από το Λιμάνι της Πάτρας και την Τρίπολη, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι η επανεκκίνηση(;) των μεγάλων οδικών αξόνων θα φέρει δουλειές, ανάπτυξη, ευημερία, θα φέρει μάννα εξ ουρανού ακόμα και ουρί του Παραδείσου.
Σε μια φιέστα για τα τρία τηλεοπτικά συνεργεία της ΕΡΤ και μόνο (αποκλειστικότητα!), ο πρωθυπουργός αντάλλαξε… σφιχτή χειραψία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με φόντο τα εγκαταλελειμμένα εργοτάξια του ΑΚΤΩΡ, της JP ΑΒΑΞ και τον κ. Τσούκαλη της ΔΗΜΑΡ. Μίλησε σε άπταιστα… ελληνικά με τον εργοταξιάρχη της VINCΙ, έταξε 25.000 θέσεις εργασίας, είδε χάρτες. Δανεικά όλα μεν, φιέστα δε.
Την επόμενη μέρα, που τα… γυρίσματα τέλειωσαν, το σκηνικό ξεστήθηκε και ανέδειξε την πραγματικότητα που δεν γίνεται να κρυφτεί.
Τι ξέχασε επιμελώς να μας πει ο πρωθυπουργός και οι βαστάζοι του; Ότι η Ολυμπία Οδός, που επέλεξε να επισκεφθεί, δεν θα φτάσει στην Ολυμπία. Ότι καμία σύμβαση δεν υπάρχει επί της ουσίας σε ισχύ. Το έργο έχει σταματήσει εδώ και δύο χρόνια με ευθύνη τραπεζών και παραχωρησιούχου.
-Ότι οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν διόδια για έναν δρόμο- σκάνδαλο.
Ξέχασε, επίσης, να μας πει ο πρωθυπουργός ότι η επικοινωνιακού τύπου φιέστα, που αποτελεί εμπαιγμό για τους χρήστες του δρόμου και τους σχεδόν 2.000 απολυμένους της… πρώην Ολυμπίας Οδού, ετοιμάζεται να δώσει έξτρα μπόνους εκατομμυρίων στους μεγαλοκατασκευαστές, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν κηρυχθεί έκπτωτοι και να πλήρωναν το Ελληνικό Δημόσιο για την αθέτηση ακόμα και της ληστρικής σύμβασης που είχαν υπογράψει.
Η πρωθυπουργική επιθεώρηση στα εγκαταλελειμμένα εργοτάξια προσπαθεί να δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα ανάπτυξης και να προετοιμάσει για τη νέα ακόμα πιο επαχθή για το Ελληνικό Δημόσιο και τους πολίτες σύμβαση που ετοιμάζεται να συμφωνηθεί. Κι όλα αυτά με βάση τον εκβιασμό ενός πενιχρού μεροκάματου, μια και ήδη είναι χιλιάδες τα βιογραφικά που φτάνουν στον παραχωρησιούχο από πολιτικά γραφεία και μη.
«Απατεώνες που παίζουν με τη ζωή μας», όπως εύστοχα αναφέρει και στην ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Ολυμπίας Οδού Θ. Τσελεπής.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!