Αρχική διεθνή Υπερατλαντικό περιβόλι

Υπερατλαντικό περιβόλι

► Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, μόλις το 39% δηλώνει ικανοποιημένο από τον Μπάιντεν, κι ακόμη μικρότερο ποσοστό (28%) δηλώνει ότι ο νυν πρόεδρος του εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ το 58% πιστεύει ότι οι πολιτικές του επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ.

► Στις πρώτες δημοσκοπήσεις για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, ο Τραμπ φαίνεται να υπερτερεί ελαφρά έναντι του Μπάιντεν (47% έναντι 46%). Γι’ αυτό οι προοδευτικοί «ειδήμονες» ψάχνουν μια ριζική λύση: π.χ. να απαγορευθεί εντελώς στον Τραμπ η συμμετοχή στις εκλογές, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα εκλεγεί!

► Βέβαια αυτό το πραξικοπηματάκι θα απαιτούσε την έγκριση του Κογκρέσου, όπου δεν υπάρχει ο αναγκαίος συσχετισμός. Οι «ειδήμονες» προσπαθούν να βρουν τρόπο να παρακαμφθεί αυτή η μικρή λεπτομέρεια. Αν είναι για το καλό της δημοκρατίας, χαλάλι.

► Ο Μπάιντεν από την πλευρά του δεν είναι αχάριστος: ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει στην Ουκρανία βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου – ναι, αυτές τις απαγορευμένες, αλλά είχαν ξεμείνει στις αποθήκες μερικές χιλιάδες που δεν ρίχτηκαν στη Γιουγκοσλαβία, οπότε θα ήταν κρίμα να πεταχτούν.

► Ίσως οι ειδήμονες ψάχνουν τη λύση του προβλήματος των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ σε λάθος κατεύθυνση: δεν θα ήταν καλύτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αναδεικνύεται από εκλογές στην Ουκρανία, όπου απολαμβάνει υψηλή δημοτικότητα;

► Το πρόβλημα είναι ότι κάμποσα εκατομμύρια Ουκρανοί την έχουν κοπανήσει σε Δυτικές και τριτοκοσμικές χώρες για να μην επιστρατευθούν (τώρα ο Ζελένσκι ψάχνει τρόπο να τους φέρει πίσω με το ζόρι…). Αλλά ακόμη καλύτερα: όσοι έχουν μείνει στην Ουκρανία, είναι πιο σίγουροι.

► Οι Αμερικανοί έχουν κι άλλα προβλήματα: στην άλλη άκρη της γης, οι Βορειοκορεάτες δεν αρκούνται πια να κατασκευάζουν νέα πυρηνικά και άλλα οπλικά συστήματα. Τώρα έπιασαν επαφή και με τη Ρωσία… Χαράς ευαγγέλια στον Λευκό Οίκο και στο Πεντάγωνο!

► Ο βορειοκορεατικός μπαμπούλας είναι ευκαιρία για νέα καμπάνια εκφοβισμού της ανθρωπότητας, για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, και για περαιτέρω εξάπλωση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη Ν.Α. Ασία…

► Πιο κοντά μας, μια συγκινητική είδηση, που επιβεβαιώνει ότι κανείς καλός δεν χάνεται: η… αριστερή σοσιαλδημοκράτισσα Σάνα Μαρίν, πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας και τιμονιέρισσα της εγκατάλειψης της φινλανδικής ουδετερότητας, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εργαστεί στο think tank ενός άλλου λαμπρού προοδευτικού αστέρα, του εγκληματία πολέμου και αποδεδειγμένα ψεύτη Τόνι Μπλερ. Άντε, και γραμματέας του ΝΑΤΟ!

 

Σχόλια

Exit mobile version