Αρχική κοινωνία Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό

Άνοιξε τις πύλες του το Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό την Κυριακή, 22 Μαΐου, με μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρου του γηπέδου μπάσκετ στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων εκποίησης, ιδιωτικοποίησης  και δόμησης  του χώρου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού με τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, παρουσίασε ένα πεντάωρο  μουσικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 20 μουσικά σχήματα που γέμισαν με ήχους τον όμορφο χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Ελληνικό, που  παραμένει άγνωστος για τον κόσμο. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από το συναυλιακό χώρο και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους: Γιώργο Μεράντζα, Γιώργο Τζώρτζη, Γιάννη Κ. Ιωάννου, Λευτέρη Πουλιού, Ζακ Στεφάνου, Χρήστο Κωνσταντίνου, Στάθη Δρογώση, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Βεληβασάκη, Ηλία Λιούγκο, Λόλεκ, Ηλία Βαμβακούση, Δημήτρη Αρναούτη, Χάνομαι γιατί ρεμβάζω, Σπύρο Γραμμένο, Νίκο Πλάτανο, Νεφέλη Κουρή, ElektroBalkana, Drama Queen, Sun of beach, Lost bodies.
Τη συναυλία άνοιξε η Ομάδα κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Συλλογικότητες και φορείς έδωσαν το δικό τους χρώμα στη διοργάνωση, συμμετέχοντας με τραπεζάκια, πανό και έντυπο υλικό. Εκατοντάδες ποδήλατα από τους ΠΟΔΗΛΑΤ(ισσ)ΕΣ και τον Τοπικό Σύλλογο Αργυρούπολης (ΠΑΣ) επισκέφθηκαν τη συναυλία και έδωσαν ξεχωριστή πνοή.
Ακόμη, παρεμβάσεις από μικροφώνου έκαναν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα», της κίνησης «Δεν πληρώνω» Ελληνικού -Αργυρούπολης ενώ διαβάστηκε το μανιφέστο του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία τώρα», που τις τελευταίες μέρες οργανώνει ογκώδεις συγκεντρώσεις στη Μαδρίτη και τις άλλες ισπανικές πόλεις.
Η «Επιτροπή Αγώνα» στην παρέμβασή της, διατύπωσε πολύ καθαρά, πως δεν θα επιτρέψει το «ξεπούλημα» του πρώην αεροδρομίου.
Όμορφες εικόνες μένουν χαραγμένες στο μυαλό και την ψυχή. Παιδάκια να παίζουν ανέμελα χωρίς τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν εντός της πόλης, οι τετράποδοι φίλοι μας να τρέχουν δεξιά και αριστερά χωρίς να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα και πλήθος κόσμου να επιλέγει τον όμορφο λοφίσκο με γκαζόν για να χαλαρώσει και να παρακολουθήσει το πρόγραμμα.
Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Προβολές αγωνιστικού ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις, πικ νικ, οικογιορτές, συζητήσεις, ενημερωτικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, νέες συναυλίες-πάρτι, προβολές εικόνων, έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών κ.ά. προγραμματίζονται για τη συνέχεια.

 

Σχόλια

Exit mobile version