Από τη νεοσύστατη ομάδα Urbn Theatr

Μια ακόμα αθηναϊκή θεατρική ομάδα, επηρεασμένη από την αγγλοσαξονική σκηνή, ανεβάζει έναν πολύ νέο Βρετανό συγγραφέα. Πρόκειται για τη νεοσύστατη ομάδα Urbn Theatr που για να μας συστηθεί κάνει τη (σοφή) επιλογή να διαλέξει ένα στρωτό και απλό έργο, με μια απλή υπόθεση. Νέος ερωτεύεται νέα, η σχέση τους δεν πάει καλά, εκείνη τον χωρίζει και μετακομίζει. Ο νέος, ελαφρώς ανασφαλής και ελαφρώς αποτυχημένος ελπίζει σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Εκεί όπου ανάμεσα στις κούτες με τα αμπαζούρ, τους δίσκους και τα βιβλία χώνονται οι υποσχέσεις μιας αιώνιας αγάπης, οι αναμνήσεις ενός παθιασμένου έρωτα και οι ελπίδες μιας ανέφελης ζωής.
Όμως, η πρώην έχει έρθει με… ενισχύσεις. Την κολλητή της και τον νυν. Η κολλητή που καλοκοιτάει τον (ελεύθερο πλέον) πρώην και ο νυν το καλό παιδί, ευγενικό, το υπεράνω, με την καλή δουλειά και τα περιποιημένα ρούχα. Ένα έργο που δεν υπονοεί τίποτα παραπάνω απ’ όσα λέει και που πολλές φορές σε κάνει να αναγνωρίσεις οικίες καταστάσεις και συμπεριφορές. Σε βαθμό μάλλον απλοϊκό: Η στιγμή της μετακόμισης είναι επώδυνη, ειδικά αν είσαι looser κι ένας εναντίον τριών. Όμως, είναι έτσι γραμμένο ώστε με μια απλή και στρωτή σκηνοθεσία να βλέπεται ευχάριστα. Αυτό πετυχαίνει εύκολα η ομάδα Urbn Theatr, ώστε η πρώτη της δουλειά να θεωρείται επιτυχής.
Και οι τέσσερις ηθοποιοί αποδίδουν ικανοποιητικά με τη Μαρία Μπρανίδου στο ρόλο της κοπέλας που μετακομίζει να βάζει το λίγο μπρίο παραπάνω που είχε, άλλωστε, ανάγκη ο ρόλος. Μένει τώρα να αναμετρηθούν μ’ ένα έργο πιο σύνθετο και πολυεπίπεδο.
Δημήτρης Οικονόμου
INFO

 

Μετάφραση: Λίνα Παππά
Σκηνοθεσία: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παππάς
Κοστούμια: Φωτεινή Λάζου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Theatre supervisor: Έλενα Άντζακα
Animation: Λεωνίδας Πουλόπουλος
Παίζουν: Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μαρία Μπρανίδου, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, Θοδωρής Σμέρος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!