Μια φορά κι έναν καιρό, στ’ αρχαία χρόνια τα παλιά τα αρχαιότατα, ένας γεωργός απηύδησε, τα παράτησε όλα και πήρε τα βουνά. Σε ένα ξέφωτο και μια κοιλάδα έστησε ένα στοιχειώδες κονάκι να ζει, και ξαπόστασε.
Έζησε πολλά χρόνια, ασκήτεψε και προσευχόταν στον Θεό να μην τρώει ο λύκος το ζαρκάδι. Περίμενε και πρόσμενε να αλλάξει το τοπίο. Σιγά-σιγά ή γρήγορα, πέρασαν τα χρόνια, ο ερημίτης πέθανε. Το τοπίο γύρω του δεν άλλαξε. Τον περιέχει έως σήμερα.
Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν τα δικαιώματα του Κουφοντίνα, υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν τον Κουφοντίνα.
Δημιουργείται έτσι μια ελαφρά σύγχυσις, την οποία έχουν αναλάβει να ξεδιαλύνουν εκ περιτροπής ο κ. Πολάκης, ο κ. Μπογδάνος κι άλλοι επιφανείς ζηλωτές της Πίστης (ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, ό,τι και να της κάνουμε).
***
Καπεταναίοι δεν υπήρξαμε (για να κρεμάμε τ’ άρματά μας). Κρεμάγαμε όμως στους τοίχους μας εικόνες των Καπεταναίων κι άλλες ωραίες ζωγραφιές.
Έβλεπα λοιπόν απ’ το μπαλκόνι μου, θαλερό κόμμα να πορεύεται στους δρόμους του διαδικτύου με σημαία την κυρία Έλενα Ακρίτα! Και εθαύμαζα, μελαγχολικός εθαύμαζα. Αδυνατώντας όμως να θυμηθώ πότε κάναμε τη δωροδοκία από κακούργημα, πλημμέλημα; Πριν αποκτήσουμε αυτήν τη σημαία ή μετά; Μάλλον πριν! Άρα έτσι εξηγείται και η σημαία…
***
Μαθαίνω ότι ο υπουργός Οικονομικών προσεύχεται για την Οικονομία! Επιτέλους, ένας θρίαμβος των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Οι οποίες επί πολλές δεκαετίες έχουν παραμεληθεί. Όλοι ξέρουμε πια ότι το ύψος του Χρέους έχει φθάσει πλέον στον Θεό! Ελπίζουμε λοιπόν ότι και οι προσευχές μας στον Πανάγαθο θα φθάσουν σε αντίστοιχο ύψος και ούτω πως θα εισακουσθούν.
…………..
Αν δεν εισακουσθούν, θα προχωρήσουμε σε «Διερευνητικές Συνομιλίες» με τον Άγιο Πέτρο…
Και τέλος (τελειώνω με αυτό για να επιστρέψω στη συνέχεια στην εσπερινή μου μελαγχολία) στα λεγόμενα «εθνικά» η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαπραγματεύεται να δώσει τη Μυτιλήνη για να σώσουμε τη Λέσβο…
…………
***
Στην Τραπεζούντα των Μεγαλοκομνηνών, δύο μήνες πριν να πέσει, κατέφθασε νεαρός λόγιος Βυζαντινός από την Πόλη που έχει ήδη πέσει.
Στα φτωχικά του υπάρχοντα υπήρχε και ο δεύτερος τόμος της Ποιητικής του Αριστοτέλη.
Έκτοτε το έργο αγνοείται…
ΣΤΑΘΗΣ Σ.
10•ΙΙΙ•2021