Αρχική δρόμος της αριστεράς Βίντεο από την εκδήλωση : Η αγωνία αυτού του τόπου για ζωή...

Βίντεο από την εκδήλωση : Η αγωνία αυτού του τόπου για ζωή 15/10/2016

Η εφημερίδα Δρόμος πραγματοποίησε εκδήλωση το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, με τίτλο “Η αγωνία αυτού του τόπου για ζωή”.  Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη  καθώς είναι κοινή αγωνία πολλών ανθρώπων η ζωή σε τούτο τον τόπο.

Το βασικό ζήτημα που απασχόλησε την εκδήλωση ήταν το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο στη χώρα, ποια είναι η κατάσταση πνευμάτων στην κοινωνία, τι χρειάζεται για να οικοδομηθεί μια διαφορετική προοπτική και το πώς μπορεί να πάρει σάρκα και οστά ένα πολιτικό κίνημα διεξόδου. Για το θέμα  μίλησε  ο Ρούντι Ρινάλντι.

Επίσης υπήρξαν δυο ομιλίες από την  Μαρία Λαντζανάκη και την Σοφία Παπασπυρίδωνος για το εγχείρημα του Δρόμου, για το ρόλο που θέλει να παίξει το επόμενο διάστημα στα πολιτικά πράγματα, αλλά και το πώς φανταζόμαστε την προσπάθεια του.

Τέλος μίλησε  ο Θωμάς Γιούργας , συνεκδότης του ενθέτου, για τη νέα συνεργασία του Δρόμου με την ιστοσελίδα Νόστιμον ΉμαρΕπίσης έκανε μια παρέμβαση, μέσω skype από την Σκωτία, για το ίδιο θέμα και ο Κώστας Βλαχόπουλος συνιδρυτής του Νόστιμόν Ήμαρ.

Συντόνισε ο Μιχάλης Σιάχος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κοινό παρακολούθησε και δυο βίντεο  που προβλήθηκαν με αφορμή τον θάνατο του Ντάριο Φό. Συγκερκιμένα μια συνέντευξη του στο Euronews και ένα μήνυμα του προς τους αγανακτισμένους.

 

Ομιλία Ρούντι Ρινάλντι

 

Ομιλία Σοφίας Παπασπυρίδωνος

 

Ομιλία Μαρίας Λαντζανάκη

 

Ομιλία Θωμά Γιούργα

Παρέμβαση Κώστα Βλαχόπουλου

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ Ρ.ΡΙΝΑΛΝΤΙ

Σχόλια

Exit mobile version