Αρχική στήλες όσα θάφτηκαν Βάρβαρη καταστολή των φοιτητικών διαμαρτυριών

Βάρβαρη καταστολή των φοιτητικών διαμαρτυριών

Με ένα βάρβαρο χτύπημα απάντησε η αστυνομία και η κυβέρνηση στις διαμαρτυρίες των φοιτητών της Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ). Με χημικά, ξύλο και προσαγωγές η αστυνομία προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση των φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση της δημοκρατίας στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Την ευθύνη για την εφαρμογή αυτής της αντιδημοκρατικής και κατασταλτικής πολιτικής φέρουν ακέραια ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος. Στο μυαλό τους και στις επιδιώξεις τους δεν είναι η ασφάλεια των φοιτητών, αλλά η καταστολή ενός από τους τελευταίους μαζικούς κοινωνικούς χώρους, ο έλεγχος επί του δημόσιου χώρου και έτσι να μετατρέψουν το ελληνικό πανεπιστήμιο σε ένα χώρο ανοιχτό στις διαφόρων ειδών μπίζνες των μάνατζερ.

Επίσης πρέπει να καταγγελθεί η στάση των επίσημων ΜΜΕ που ενώ επί δύο βδομάδες οι φοιτητές αντιδρούν για την πανεπιστημιακή αστυνομία και ξυλοφορτώνονται ποικιλοτρόπως από την κυβέρνηση, αυτά τηρούν σιγή ιχθύος. Ντροπή…

Σχόλια

Exit mobile version