Τζάμπα μάγκες

Είναι κι αυτά τα τσιτάτα που με εμποδίζουν και δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα –και μετά ποιος τους ακούει τους θεματοφύλακες της ηθικής και της Αριστεράς. Γιατί υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, να ξέρετε και να φυλάγεστε.

Τουτέστιν, o ψηφιακός «πόλεμος» που διεξάγεται τον τελευταίο καιρό διακρίνεται μάλλον για τα οπαδικά χαρακτηριστικά του. Παρατηρούνται, λοιπόν, δύο κυρίαρχες τάσεις τις μέρες του Covid-19, από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά: Η μία τάση είναι αυτή που ό,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση είναι αντίθετη και ψάχνει να βρει ψεγάδι επικαλούμενη κάθε απίθανο Μέσο. Χρησιμοποιεί ως επιχειρήματα από την προφητική ομιλία του Bill Gates τη σημαδιακή ημερομηνία 6/6/1986 έως ερμηνείες της Αποκάλυψης που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα. Η άλλη τάση, πάλι, έχει ένα προφίλ πιο ήπιο, της ενότητας και της αδελφοσύνης να το πω, «κάτσε και θα δούμε», «μα κι εσείς καλύτεροι ήσασταν», «άντε μην ανοίξω το στόμα μου που θα μιλήσετε εσείς για τον Τσιόδρα», «και επειδή είναι δεξιός ο Μητσοτάκης, τι πειράζει» και όλο κάπου το πηγαίνουν και δεν ξέρουμε πού…

Ως ανεξάρτητος παρατηρητής, όπως αυτοπροσδιορίζομαι κι εγώ, λοιπόν, και ούσα από την ίδια πλευρά με τις δύο τάσεις, έχω να παρατηρήσω λίγα πραγματάκια. Φίλτατοι, εάν σας ενδιαφέρει αυτή η κοινωνία που σε λίγες μέρες/μήνες θα εμφανιστεί η πραγματική της κατάσταση –και δεν θα είναι digital– ξεκαβαλήστε το καλάμι σας και γειωθείτε στην πραγματικότητα. Αυτοοργάνωση, σχεδιασμός και αλληλεγγύη είναι το τρίπτυχο που έχει ανάγκη ο λαός. Αρκετά με τις θεωρίες και της αλληλοκατηγορίες εκ του ασφαλούς. Δεν χρειαζόμαστε ούτε κατηγόρους, ούτε στοχαστές, ούτε ερευνητές. Δεν μας λείπουν ούτε οι φαιοκίτρινες ειδήσεις, ούτε έχουμε ανάγκη από σωτήρες που θα μας ανοίξουν τα μάτια, μη μας υποτιμάτε!

Αφήστε το καλάμι στο πάρκινγκ και πιάστε καμιά τσάπα, σύντροφοι.

Σχόλια

Exit mobile version