Αρχική πολιτική Τριαντάφυλλος Σερμέτης, πρόεδρος Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας: “Ένα στημένο παιχνίδι…”

Τριαντάφυλλος Σερμέτης, πρόεδρος Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας: “Ένα στημένο παιχνίδι…”

Το αγωνιστικό μήνυμα της ανυπακοής στην επιστράτευση που έστειλαν την Τρίτη χιλιάδες εκπαιδευτικοί, έθεσε την ηγεσία της ΟΛΜΕ προ των ευθυνών της.

Αποδείχθηκε ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις είναι απόλυτα διαβρωμένες από τα κόμματα και στην ουσία λειτουργούν υπέρ των κομμάτων τους και όχι υπέρ αυτών που -υποτίθεται- εκπροσωπούν. Ένα στημένο πολιτικό παιχνίδι το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από μήνες, ολοκληρώθηκε.
Η ΔΑΚΕ, βλέποντας πριν από το Πάσχα τα απογοητευτικά εκλογικά της αποτελέσματα για το επικείμενο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, θορυβήθηκε και χρησιμοποιώντας τους εκπαιδευτικούς θέλησε να αναβαπτισθεί στη συνείδηση του κλάδου.
Σήκωσε τη σημαία της αγωνιστικότητας για απεργία μέσα στις εξετάσεις. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ (μέλος της ΔΑΚΕ) ηρωοποιήθηκε στις τηλεοράσεις με τα… δάκρυά του και τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. Και στη συνέχεια οδήγησε τον κλάδο στην οδυνηρή απόφαση της αναστολής της απεργίας. Η ΠΑΣΚ, τελειωμένη πολιτικά, ακολούθησε πιστά τη ΔΑΚΕ θέλοντας να κερδίσει τα όποια πολιτικά οφέλη.
Η ΣΥΝΕΚ, μετά την αμηχανία των πρώτων ημερών, συναίνεσε αρχικά με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, που εισηγήθηκαν την απεργία, στην προσπάθειά της για μια ενωτική διάθεση των αριστερών δυνάμεων.
Η χλιαρή, όμως, αντίδρασή της και οι αντιφατικές θέσεις της, καθώς ακολούθησε τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ στην αλλαγή στάσης, δεν κατάφερε να πείσει στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Στη συνέλευση των προέδρων εν μέσω καταγγελιών που ακούγονταν από πολλές πλευρές για στημένες διαδικασίες, τελικά οι πλειοψηφικές παρατάξεις της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΚ), έστησαν το μεγάλο κόλπο εις βάρος των εκπαιδευτικών. Να κατέβει σε διπλή ψηφοφορία: (α) η αρχική πρόταση για απεργία και (β) η αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων για σπάσιμο της επιστράτευσης.
Η πρώτη πήρε 78 υπέρ, 9 κατά και 3 λευκά.
Η δεύτερη πήρε 18 υπέρ, 9 κατά, και 57 λευκά. Τα λευκά προσμετρήθηκαν στα κατά και το πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε. Οι πρόεδροι ψήφισαν λευκά διότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να απαντήσουν, εφόσον δεν υπήρχε στο εισηγητικό πλάισιο της ΟΛΜΕ και δεν τέθηκε στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Το δεύτερο, λοιπόν, πραξικόπημα είναι ότι προτάθηκε  ξαφνικά και επιπρόσθετα. Εν μέσω των διαδικασιών, το απόγευμα, τα μέλη του Δ.Σ αποχώρησαν για να συσκεφθούν εκτάκτως. Τότε προφανώς ελήφθη η απόφαση για τη μεγάλη ακροβατική κωλοτούμπα.Η φράση που στο τέλος της ψηφοφορίας απέδιδε το αποτέλεσμα.
Με αυτή την απόφαση η ΟΛΜΕ απογοητεύει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μαζικά, ύστερα από 20 και πλέον χρόνια, προσήλθαν στις συνελεύσεις.
Η αίσθηση ότι ο συνδικαλισμός είναι διαβρωμένος και η μεγάλη διαφορά με τη βάση, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Σχόλια

Exit mobile version