Αρχική διεθνή Το δικαστήριο της Χάγης κατηγορεί τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου!

Το δικαστήριο της Χάγης κατηγορεί τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου!

► Στις 13 Μαρτίου 2021 ο Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι «ένας δολοφόνος» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες». Η δικαιολογία ήταν πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, και τόνισε πως αυτές οι συνέπειες θα έρθουν σύντομα.

► Στις 4 Απριλίου 2022, αφού είχε εκδηλωθεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι είχε αρχίσει ο πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθετε ότι ο Πούτιν είναι «ένας εγκληματίας πολέμου… που πρέπει να προσαχθεί σε δίκη». Αφορμή ήταν οι κατηγορίες για σφαγή αμάχων Ουκρανών από Ρώσους στρατιώτες.

► Χθες, 17 Μαρτίου 2023, κι ενώ καταρρέουν 4 μεγάλες τράπεζες προκαλώντας πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον «για το έγκλημα πολέμου της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία»*.

Πρόκειται για μια κλιμάκωση του δυτικού ιμπεριαλισμού στην αντιπαράθεσή του με τα ανερχόμενα κέντρα και με πρόθεση να εντείνει την επιθετικότητα ενάντια στη Ρωσία, να προκαλέσει κι άλλη αντιρωσική υστερία, να δημιουργήσει όρους ώστε να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο πόλεμος. Πρόκειται για μια μεγάλη επίδειξη εχθρότητας, και δείχνει τις διαθέσεις της Δύσης να ριχτεί κι άλλο λάδι στη φωτιά. Έρχεται σε μια στιγμή που δυναμώνουν οι φωνές σε ολόκληρο τον κόσμο για άμεσο τερματισμό του πολέμου, για ξεκίνημα διαπραγματεύσεων, για μια ειρήνη που θα υπολογίζει τους φόβους και την κυριαρχία όλων των εμπλεκόμενων, που θα δημιουργεί όρους συνεργασίας και καλής γειτονίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το συμφέρον των λαών της Ευρώπης

Το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν συνιστά περαιτέρω κλιμάκωση του Δυτικού στρατοπέδου, με στόχο να αντιμετωπίζεται ο Πούτιν ως εγκληματίας πολέμου και να καλλιεργείται η αίσθηση ότι θα τον σύρουν σε λιντσάρισμα, όπως τον Μιλόσεβιτς, τον Σαντάμ ή τον Καντάφι. Διότι αυτήν την τύχη επιφύλαξαν σε όσους δεν ευθυγραμμίστηκαν με τη Δύση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Τώρα ονειρεύονται ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο, αλλά το πιθανότερο είναι να οδηγήσουν σε έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με απίστευτες απώλειες και καταστροφές για την ανθρωπότητα.

Η Ευρώπη, οι ευρωπαϊκοί λαοί, έχουν κάθε συμφέρον να απαιτήσουν τον τερματισμό του πολέμου, την άμεση απόσυρση του ΝΑΤΟ από την Ευρώπη και την αποτίναξη της αμερικάνικης πατρωνίας επί της Γηραιάς Ηπείρου. Έχουν κάθε συμφέρον και λόγο να ζητούν την αποστρατιωτικοποίηση και την αποπυρηνικοποίηση της Ευρώπης, να έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, να προωθήσουν ένα νέο Σύμφωνο Ειρήνης που δεν θα στρέφεται ενάντια στην κυριαρχία καμιάς χώρας. (Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα σαν χώρα, με την ιδιαίτερη θέση που έχει: να αποκτήσει βαθμούς κυριαρχίας, να μην πνιγεί εντός του ευρωατλαντισμού, να αγωνιστεί για την Ουδετερότητά της, να γίνει ντε φάκτο παράγοντας και σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας.)

Η σκληρή στρατοπέδευση της Δύσης αποκτά ολοένα και πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη και το όποιο διεθνές δίκαιο υπήρχε, δημιουργεί μια διαρκή πολεμική ατμόσφαιρα, ετοιμάζεται για νέους πολέμους. Να μην ξεχνάμε πως το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν έρχεται μόλις δύο μέρες πριν την άφιξη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, και σε μια στιγμή έντασης των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας μετά την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα και τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο. Και ιδίως, έρχεται μετά τη συσπείρωση μιας σειράς χωρών στο πλευρό της Κίνας και της Ρωσίας, και την αποσυσπείρωση άλλων από το Δυτικό στρατόπεδο (Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου).

* Μια «λεπτομέρεια» που ξεχνιέται: οι ΗΠΑ, που πανηγυρίζουν για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν, δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου όσον αφορά τις ίδιες!

 

 

Σχόλια

Exit mobile version