Αρχική αφιερώματα Το χαμένο νόημα της πολιτικής και η εναλλακτική

Το χαμένο νόημα της πολιτικής και η εναλλακτική

Η επιτυχία του Resistance Festival 2018 κρίθηκε από την επιτυχία των πολιτικών εκδηλώσεων αλλά και το υλικό που παρήγαγαν. Μία από αυτές ήταν και η εκδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο 29/9 με θέμα Το χαμένο νόημα της πολιτικής και η εναλλακτική.

Σε αυτήν την εκδήλωση ομιλητές ήταν η πανεπιστημιακός Πέπη Ρηγοπούλου, ο σκιτσογράφος Στάθης, ο Βασίλης Ασημακόπουλος, συγγραφέας και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Τετράδια, και ο Ρούντι Ρινάλντι, εκδότης της εφημερίδας Δρόμος. Παρέμβαση μέσω βίντεο έκανε ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Άρδην, ενώ συντόνισε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μέλος της συντακτικής επιτροπής του Δρόμου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 150 άτομα και με ενδιαφέρον άκουσαν όλες τις ομιλίες για ένα δύσκολο αλλά σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους του τόπου μας.

Ο Δρόμος δημοσιεύει τις ομιλίες θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμβάλει και αυτός με την σειρά του στην προσπάθεια ανάταξης του λαού και της χώρας.

Οι τίτλοι και οι μεσότιτλοι στα κείμενα του αφιερώματος είναι της σύνταξης.

Η νέα φάση απαιτεί αναδιατάξεις συνείδησης

Να βγει η Αριστερά απ’ την αιχμαλωσία της

Αποικιακό κράτος, πολιτική και αντιθέσεις

Για την υπέρβαση της υπαρκτής Αριστεράς

Το φως της κατανόησης που μπορεί να μεταβληθεί σε δύναμη αντίστασης

Σχόλια

Exit mobile version