θητεία τυμβωρύχου εκτελεί ο Ιοβόλος

 

Σε αφτιά που δεν ακούν φαίνεται πως εξακολουθεί να απευθύνεται η έκκληση πολιτών και φορέων να δημοσιοποιηθεί, επιτέλους, η σύμβαση που έχει υπογράψει για το Ελληνικό εδώ και αρκετούς μήνες το ΤΑΙΠΕΔ με τον όμιλο Λάτση. Το… λεπτό σημείο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η έκκληση δεν εισακουγόταν επί κυβερνήσεως Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ (φυσικό), όπως δεν εισακούεται και σήμερα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τι εμποδίζει αυτού του είδους τη διαφάνεια; Ουδείς αισθάνεται την ανάγκη να δώσει μια εξήγηση. Ούτε για τη δημοσιοποίηση, ούτε και για μερικά άλλα κρίσιμα ζητήματα.

Αντιγράφω από άρθρο του Πάνου Τότσικα (μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό) που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Δρόμου:

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της “συμφωνίας” μεταξύ ελληνικής Κυβέρνησης και “θεσμών”, παραμένουν ακόμη άγνωστες οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Ο “αστερίσκος” στο κείμενο των 47 σελίδων της ελληνικής πρότασης που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες, δεν διευκρίνιζε αν θα ακυρωθεί αυτή η ιδιωτικοποίηση ή απλώς, θα τροποποιηθούν οι όροι της σύμβασης με την Lamda Development (L.D.) του Ομίλου Λάτση. Έτσι, παραμένει ακόμη ασαφές ποια άποψη επικρατεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: του Π. Λαφαζάνη ότι “…η εξαγορά του Ελληνικού είναι σκανδαλώδης… τα σχέδια είναι αντιπεριβαλλοντικά… εμείς θα επανεξετάσουμε αυτή την σκανδαλώδη εξαγορά με στόχο την ακύρωσή της…”, ή η άποψη του Γ. Σταθάκη ότι “…δεν θα διώξουμε τον επενδυτή αλλά θα επιδιώξουμε αλλαγές στους όρους παραχώρησης…”.

Υπενθυμίζεται ότι, σε ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή στις 21/11/2014 οι τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινοί υπουργοί N. Βαλαβάνη, Ν. Βούτσης, Π. Κουρουμπλής, Π. Λαφαζάνης καθώς και η σημερινή πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, θεωρούσαν “άκρως επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο” τη σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., που υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της L.D., ζητώντας να κατατεθεί στη Βουλή αυτή η σύμβαση καθώς και μια σειρά σημαντικά έγγραφα.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι σήμερα, με κυβέρνηση πλέον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει δημοσιοποιηθεί η σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με τον Όμιλο Λάτση.

Και τίθενται πλέον τα ακόλουθα ερωτήματα στη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

  • Θεωρείται νόμιμη η διαδικασία προώθησης και υπογραφής από την προηγούμενη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ της Σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. που υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του Ομίλου Λάτση;
  • Τι ακριβώς προβλέπεται από αυτή τη Σύμβαση; Γιατί δεν δημοσιοποιείται;
  • Προτίθεται να στείλει το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή αυτή τη Σύμβαση προς επικύρωση-έγκριση;
  • Προτίθεται το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην τροποποίηση κάποιων όρων αυτής της Σύμβασης;

Στα ερωτήματα αυτά οφείλει να απαντήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!