Αρχική πολιτισμός Θέατρο: Τα λιοντάρια της Βαγδάτης

Θέατρο: Τα λιοντάρια της Βαγδάτης

Το 2003 τέσσερα λιοντάρια δραπέτευσαν από το βομβαρδισμένο ζωολογικό κήπο της Βαγδάτης προς αναζήτηση τροφής. Λίγες ώρες αργότερα, έπεσαν νεκρά από τις σφαίρες Αμερικανών στρατιωτών. Το πετυχημένο δίδυμο, των Βασίλη Μαυρογεωργίου και Κώστα Γάκη, μας παρουσιάζει τη θεατρική εκδοχή της αληθινής ιστορίας στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

 

Όπως είναι φυσικό, στο σανίδι τα γεγονότα είναι σχετικώς εμπλουτισμένα. Από καιρό μια λέαινα προσπαθούσε να πείσει την αντιλόπη να τη βοηθήσει να δραπετεύσουν, οραματιζόμενη την ελευθερία, τις ομορφιές της σαβάνας. Κι όταν τα μαύρα μηχανοκίνητα πουλιά των Αμερικανών ξέρασαν φωτιά, γκρέμισαν τα κλουβιά και τους χάρισαν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, τα λιοντάρια το αντιμετώπισαν ως δώρο και βγήκαν στους δρόμους της Βαγδάτης. Σκόπευαν να πάνε στη σαβάνα, αλλά δυστυχώς το ταξίδι τους ήταν πολύ πιο σύντομο από ό,τι υπολόγιζαν.

Προσπερνούμε τα απλουστευμένα νοήματα, καθώς έχουμε να κάνουμε με λιοντάρια και όχι με τετράποδους φιλοσόφους και σταματούμε στη σκηνοθεσία που είναι εξαιρετική.

Χρήση καμερών και επιβλητικών 3D, διαρκής αφηγηματική συνομιλία μεταξύ ηθοποιών και χαριτωμένων σκίτσων που φτιάχνονται επί σκηνής και παρουσιάζονται στην οθόνη. Οι ερμηνευτές μάς αποκαλύπτουν τη λιονταρίσια (και μαϊμουδίσια!) φύση τους. Μια παράσταση για όσους κρύβουν ακόμα μέσα τους ένα παιδί.

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 και Θαρύπου,
Ν. Κόσμος, τηλ.: 210-9212900

Βαγγέλης Μπέκας

Σχόλια

Exit mobile version