Αρχική κοινωνία εργασία Τα συνδικάτα οργανώνονται για τη ΔΕΘ

Τα συνδικάτα οργανώνονται για τη ΔΕΘ

Συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου, 5 Σεπτέμβρη

Την… παραδοσιακή παρέμβασή τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οργανώνουν τα συνδικάτα, προετοιμάζοντας τη διαδήλωση για την 5η Σεπτέμβρη. Φέτος, θα είναι όμως μια ιδιόμορφη κατάσταση, καθώς κάθε χρόνο την έκθεση εγκαινίαζε ο πρωθυπουργός απευθύνοντας και ομιλία για την οικονομική (και όχι μόνο) πολιτική της κυβέρνησής του. Θυμίζουμε ότι στη ΔΕΘ του 2014 ήταν που ο Αλ. Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εκφωνήσει το περιβόητο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με βάση το οποίο εξελέγη πρωθυπουργός για να το ρίξει τελικά στον κάλαθο των αχρήστων ύστερα από την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.

Η ΔΕΘ του 2015 δεν θα… ευτυχήσει να δει πρωθυπουργό, μετά την αυγουστιάτικη παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδήλωση βέβαια προγραμματίζεται κανονικά και τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Και αυτή τη φορά τα επίδικα παραμένουν ίδια: οι μνημονιακές πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης, η κατακρεούργηση των εργασιακών σχέσεων, η εξαφάνιση των κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας, η συρρίκνωση της δημοκρατίας.

Εκτός όλων των άλλων, το συλλαλητήριο της ΔΕΘ αναμένεται να αποτελέσει και προεκλογικό πεδίο, αφού οργανώνεται δυο εβδομάδες πριν από την πραγματοποίηση των βουλευτικών εκλογών.

Σχόλια

Exit mobile version