Αρχική πολιτική Συνέντευξη του Ρούντι Ρινάλντι στην ERTopen

Συνέντευξη του Ρούντι Ρινάλντι στην ERTopen

Ο εκδότης της εφημερίδας Δρόμος, Ρούντι Ρινάλντι, ήταν καλεσμένος την Τρίτη 30/5, στην ERTopen 106,7, στην εκπομπή On the third day με τον Γιώργο Μουργή.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ακούσει στην συνέντευξη μπορεί να την βρει στην ιστοσελίδα: www.rudirinaldi.gr

Παρακάτω παραθέτουμε τρία βασικά σημεία της συνέντευξης:

«Α) Μόνο όποιος θέλει έντονα, προσδιορίζει τα αναγκαία στοιχεία για την πραγματοποίηση της θέλησής του. Η λαϊκή διαθεσιμότητα αφετηρία και κατάληξη κάθε χειραφετητικής πολιτικής.

Β) Στην κατάσταση διάλυσης και ήττας αυταπατών και ελπίδων, ζητούμενο είναι η σύνθεση, η βαθιά και ουσιαστική διαδικασία αντιμετώπισης των θεμάτων του υποκειμένου. Η διέξοδος πρέπει να στηρίζεται στα υπαρκτά στοιχεία της λαϊκής διαθεσιμότητας, στην ανάγνωση του υποκειμένου στην αντιφατικότητα του, στην ψηλάφηση θετικών στοιχείων όπου υπάρχουν, με όποια μορφή κι αν εκδηλώνονται. Η διέξοδος προϋποθέτει ότι θα εγκαταλείψουμε την εργαλειακή αντίληψη για το υποκείμενο.

Γ) Ο Τουρκικός επεκτατισμός ως η γυμνή απειλή για Ελλάδα. Βαδίζουμε προς μεγάλες πολιτικές εξελίξεις. Το τοπίο της Ευρώπης αλλάζει ραγδαία και η Ελλάδα βουλιάζει. Εθνική και λαϊκή κυριαρχία ως ζητούμενο».

Σχόλια

Exit mobile version