Αρχική τρέχοντα νέα Resistance Camping 2023: Φέτος τον Αύγουστο κάνουμε διακοπές μαζί!

Resistance Camping 2023: Φέτος τον Αύγουστο κάνουμε διακοπές μαζί!

Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού, στις 23-27 Αυγούστου, συναντιόμαστε όλοι και όλες μαζί για να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε και να συζητήσουμε. Το φετινό Resistance Camping θα γίνει στο Τολό Αργολίδας, στις εγκαταστάσεις του Lido Camping, κάτω από την δροσιά των δέντρων και δίπλα στη θάλασσα.

Μια ανάσα για όλους/ες

Είναι σημαντικό να βρούμε το χρόνο ώστε να πάρουμε μια ανάσα μέσα σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά. Τα μπάνια στην θάλασσα, τα νόστιμα φαγητά της περιοχής αλλά και οι βόλτες στο γραφικό Ναύπλιο και την Επίδαυρο, προσφέρουν ακριβώς αυτό! Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν σε πολλούς/ες από εμάς, ιδιαίτερα έξοδα για τις διακοπές μας. Έτσι προσπαθήσαμε η φετινή μας συνάντηση να είναι πέρα από ευχάριστη και οικονομική. Η συμμετοχή για κάθε ήμερα του κάμπινγκ είναι 20 ευρώ το άτομο ενώ για άνεργους/ες, μαθητές/ριες και φοιτητές/ριες η τιμή θα είναι 15 ευρώ ανά ημέρα και σε κάθε περίπτωση συμπεριλαμβάνει πέρα από τη διαμονή και τη διατροφή (πρωινό και ένα ακόμη γεύμα).

Κάτι παραπάνω από διακοπές

Συναντιόμαστε με έναν διαφορετικό τρόπο, κοντά στη φύση, όχι μόνο για να ξεκουραστούμε αλλά και για να φτιάξουμε σχέσεις και σκέψεις. Σχέσεις φιλίας και συντροφικότητας μέσα από ένα παράδειγμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Σχέσεις σημαίνει να ξανασμίξουμε έπειτα από καιρό ή και να γνωριστούμε λίγο καλύτερα, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να μοιραστούμε τα προβλήματα μας αλλά και να ξελαφρώσουμε διασκεδάζοντας παρέα. Αλλά και σχέσεις με τον τόπο που θα μας φιλοξενήσει, με τους ανθρώπους του, την φύση, τον πολιτισμό και την ιστορία του. Παράλληλα οικοδομούμε και σκέψεις, για όσα συμβαίνουν και όσα περάσαμε αυτή τη χρονιά. Προσπαθούμε από κοινού μέσα από εργαστήρια και συζητήσεις, να προβληματιστούμε και να οικοδομήσουμε μια πιο βαθιά αντίληψη για σημαντικά θέματα, χωρίς την πίεση των καθημερινών εξελίξεων. Φέτος ο στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε ατομικά και συλλογικά τη νέα «σεζόν» πιο δεμένοι μεταξύ μας, με πολλές ιδέες και γεμάτες μπαταρίες. Ξεκουραζόμαστε, συζητάμε και κατακτάμε πλευρές μιας νέας συνείδησης μαζί, για να αντισταθούμε μαζί σε όσα θα έρθουν.

 

Το πρόγραμμα

Παρακάτω το πρόγραμμα δραστηριοτήτων / συζητήσεων όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής:

Τετάρτη 23/7
Άφιξη, από το πρωί της Τετάρτης

Πέμπτη 24/7
Πρωινή συζήτηση: «Πολιτική και ηθική – αναζητώντας δρόμους προς την πολιτική»

 Παρασκευή 25/7

  • Πρωινή εκδρομή: Περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου, με στάσεις σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος από τη διαδρομή του νέου ελληνισμού.
  • Απογευματινή συζήτηση: «Η νεολαία μπροστά στις προκλήσεις της εποχής μας»
  • Βραδινό συλλογικό ψήσιμο μετά μουσικής

Σάββατο 26/7

  • Πρωινή συζήτηση: «Πως συνδέεται ο αγώνας για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση»
  • Απογευματινή εκδρομή στην Επίδαυρο όπου θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Οιδίπους Τύραννος»

Κυριακή 27/7

Πρωί: Συνέλευση απολογισμού και αναχώρηση


Δήλωσε συμμετοχή

Είτε έχεις ξαναπάρει μέρος στο Resistance Camping είτε όχι, δήλωσε άμεσα συμμετοχή στα στοιχεία επικοινωνίας. Έλα εσύ και οι φίλες/οι σου και φέρτε μαζί σας τις σκηνές, τις αιώρες, τα μαγιό, τα μουσικά όργανα και βέβαια την καλή σας διάθεση και το κέφι. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή και πρόταση που θα μπορούσε να εμπλουτίσει το πρόγραμμα παρακάτω, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας τις επόμενες μέρες, ώστε να προσπαθήσουμε να τη συμπεριλάβουμε.

Επικοινωνία
e-mail: resistancefestival@gmail.com
τηλέφωνα: Αθήνα:6973828009, Θεσσαλονίκη: 6945352611, Κρήτη: 6957325606

Σχόλια

Exit mobile version